ГЕРБ работи за намаляване на заплатите на 31 общински съветници,

...
ГЕРБ работи за намаляване на заплатите на 31 общински съветници,
Коментари Харесай

Малина Едрева: ГЕРБ ще работи за по-ниски заплатите от бордове на общински съветници в София

ГЕРБ работи за понижаване на заплатите на 31 общински съветници, които те вземат като участващи в надзорни и управителни препоръки на общински структури. Това съобщи пред Actualno.com ръководителят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) Малина Едрева. Тя разяснява тематиката поради горещия спор, който се получи на съвещанието на СОС на 16 април, след предложение на " Демократична България " тези хонорари да станат 610 лв. след края на изключителното състояние.
Едрева подсети, че ГЕРБ предложи и беше признато такива хонорари да бъдат нулирани за времето на изключителното състояние, докато и да е то, само че не по-рано от края на месец май. Тя посочи, че следва водената от нея група да направи предложение, което да обезпечи програмата и разбора на съществуващите методики на пресмятане на въпросните хонорари по този начин, както следват от правилниците на съответните общински структури, и на числения състав. " Ние сме го заявяваме това нещо ", акцентира Малина Едрева.
Г-жа Едрева разясни, че отчетът с предлагането на Демократична България е щял да докара до незаконно решение – тъй като нарушава Наредбата за публичните съвещания на територията на Столична община и Закона за нормативните актове, както и правната рамка на правилниците на надзорните препоръки на съответните общински структури.
Малина Едрева уточни и, че водачът на групата на Демократична България в СОС Методи Лалов (бивш ръководител на Софийския областен съд), не е подписал отчета с предлагането на своите сътрудници, " евентуално тъй като си дава сметка какъв юридически парадокс " е трябвало да подпише. В самия спор Лалов не отхвърли доводите на ГЕРБ, само че заложи на моралната правота на решението. Важно е, когато предлагаме промени, да създадем по този начин, че да се изработят в юридически ред решения, които да са работещи (според правото) – другото е или непросветеност или тежка операция от страна на Демократична България, безапелационна беше Едрева.
За кои тъкмо структури става въпрос – по думите на ръководителя на групата на ГЕРБ в СОС това са надзорните препоръки на Столичната организация по приватизация, както и Фонда, който разпределя насъбраните средства от приватизацията. Тя посочи, че разпоредбите са заварени от ГЕРБ още от 2007 година и представители на Демократична България от Общинския съвет са в списъчния състав. И сподели, че Методи Лалов е показал предложение за новите препоръки и явно има потребност от преразглеждане, само че това не се прави по метода, по който желае Демократична България, тъй като с метода се основава операция. Едрева посочи, че не са правилни думите на Лалов за 10-12 часа месечна работа, като може да се види най-лесно какъв брой отчета са внесли от Демократична България и какъв брой от ГЕРБ през предишния мандат, което подсказва и кой какъв размер работа е приключил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР