ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС внесоха в деловодството на парламента подписите

...
ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС внесоха в деловодството на парламента подписите
Коментари Харесай

ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС внесоха общ законопроект за конституционни промени

ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи внесоха в деловодството на Народното събрание подписите на 166 депутати за общия законопроект за промени в Конституцията.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, Надежда Йорданова от Демократична България, и Ертен Анисова от Движение за права и свободи внесоха общ план за промени в Конституцията.

Според Христо Иванов с този документ се обезпечава болшинство. " Беше импортиран законопроект, подписан от 166 депутати - от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, с което се подсигурява във висока степен болшинството за прокарването на хрумвания за промени в Конституцията ", сподели съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

" Чрез концепциите се реализира правосъдната промяна, Висш съдебен съвет се разделя на две - съдийски и прокурорски съвет. Намаляват се и пълномощията на основния прокурор ", сподели още Иванов.

Кирил Петков от Политическа партия посочи и че с ГЕРБ и Движение за права и свободи е реализирано единодушие за смяна на датата на националния ни празник да е 24 май. „ България е дала голямо благосъстояние на Европа в областта на културата, писмеността и знанието. Само през обучение, познание, книжовност и просвета България може да бъде една напредничава страна в Европейски Съюз ", сподели Кирил Петков.

Малко преди този момент водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ удостовери присъединяване на Движение за права и свободи за препоръчаните промени в Конституцията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР