ГЕРБ поиска военният министър в правителството на Румен Радев -

...
ГЕРБ поиска военният министър в правителството на Румен Радев -
Коментари Харесай

ГЕРБ иска оставки на военния министър и на шефа на Военна полиция

ГЕРБ изиска военният министър в държавното управление на Румен Радев - Георги Панайотов, както и началникът на Военна полиция Ивайло Сотиров да подадат оставка. Това обявиха Тома Биков, Даниел Митов и Христо Гаджев, депутати от ГЕРБ на брифинг в Народно събрание във връзка новината от през днешния ден за нова версия - ликвидиране, скрито като самоубийство, за гибелта на старши лейтенант Тодор Манчев, открит мъртъв след случая с американски военни в пловдивското село Чешнегирово.

Христо Гаджев напомни, че още при започване на август е импортиран план за решение за краткотрайна комисия за изясняване на обстоятелства и условия за случая. Това Народно събрание не откри време да се занимава, само че ГЕРБ ще внесе настояването си и в идващия парламент, сподели той. Гаджев изброи какво е направено и какво не - че отчетът не стигнал в точния момент до Военна полиция, оказван е напън на фамилията на Манчев, нова инспекция, назначена от военна полиция, в нея добавени нови обстоятелства и условия.

ГЕРБ провели среща със фамилията на лейтенант Манчев - те изразили терзание, че стаята е била почистена половин час след убийството. Защо това е направено - няма отговор, пита още Гаджев.

Тома Биков изиска оставката на военния министър още през днешния ден: Няма какво да се чака два дни, би трябвало да бъде уволнен неотложно от президента Румен Радев. Става дума за една скатавка, високото равнище желае да трансферира отговорност на ниското равнище, безапелационен е той.

" От през днешния ден тази тематика придобива формата на поразителен скандал, даже и ние не сме си представяли, че може да се случи. Прикриване на ликвидиране - от страна на проверяващите от военна полиция. Има елементи, само че с цел да стане всичко това, Радев би трябвало да освободи от служба шефа на Военна полиция бригаден военачалник Ивайло Сотиров, който има директна отговорност към това, което се е случило ", сподели още Биков. Докато този човек извършва тази служба - следствието може да бъде вкарано в различен коловоз, министърът на защитата неотложно би трябвало да подаде оставка и да бъде поискана от Радев. Трябва да се обезпечи цялостна бистрота. Какво се случва във Военна полиция, пита Тома Биков.

Даниел Митов уточни, че този случай демонстрира целия метод, по който ръководи служебното държавно управление на Румен Радев - формалното следствие, опитът да се прикрие ликвидиране, явно несполучлив, а методът, по който действа администрацията, ръководена от Радев, е на комфорт, само че за да прикриват закононарушения, с цел да може техният патрон Румен Радев да си завоюва втория мандат, проучва Митов.

Знаем, че Радев даде генералско звание на индивида, който ръководи Военна полиция. Той беше изпълняващ длъжността по това време, а по-късно беше затулен, с цел да може този човек да бъде нараснал в звание военачалник и да бъде изработен началник на Военна полиция. Това е методът, по който ръководят тези хора, по тази причина е значимо при последващи избори Радев да не бъде президент, добави още депутатът и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

Митов прикани другите партии да подходят отговорно, да застанат зад тях в борбата, с цел да се обясни истината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР