ГЕРБ подкрепя предложението на Демократична България за ротационно председателство на

...
ГЕРБ подкрепя предложението на Демократична България за ротационно председателство на
Коментари Харесай

ГЕРБ подкрепя предложението на ДБ за ротационно председателство на НС

ГЕРБ поддържа предлагането на " Демократична България " за ротационно председателство на 48-ото Народно заседание, това съобщи водачът на партията Бойко Борисов. 

Думите му пристигнаха, откакто водачът на Демократична България Христо Иванов насочи предложение след края на днешното съвещание, което приключи несполучливо в тази посока. " Утре на председателски съвет взехме решение да отидем с предложение, с което да излезем отвън политическата логичност на лъчение на ръководител, да уточним сред парламентарните групи една стратегия най-малко от дилемите, които са най-спешни, и на тази база да реализираме единодушие за ротация сред номинациите на двете най-големи политически сили ", сподели Иванов. 

" Има доста национални приказки за двете овнета, които са се бутали на мост, до момента в който паднат, единствено че народът не заслужава това, което през днешния ден в Народното събрание се случи. Погазва се Конституцията, погазва се и практиката. Ние не сме се заинатили за председателския пост. Просто той се дава по право на спечелили в изборите. Финансова, политическа, миграционна, енергийна рецесия... и ние продължаваме да се занимаваме кой ще е ръководител на Народно събрание. По-умният, по-мъдрият отстъпва ", уточни Борисов.

" Утре на председателския съвет изразете нашата поддръжка към това решение, с цел да се отпуши работата на Народното събрание ", обърна се Борисов към парламентарната група на ГЕРБ.

„ Ние бяхме призовани да се разкаем и се покаяхме, народът ни постави с над 5% повече от другите. Затова желаеме да сме виновни към обществото. Дали ще е Росен Желязков, или различен, няма значение. Има значение да се съблюдава правилото на демокрацията ", заключи той.

Очаквайте детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР