ГЕРБ определиха разговорите за съставяне на общ кабинет с ПП-ДБ

...
ГЕРБ определиха разговорите за съставяне на общ кабинет с ПП-ДБ
Коментари Харесай

ГЕРБ показа вратата на ПП-ДБ, задейства план „Б“ за кабинет с други партии: Време е за сериозни разговори

ГЕРБ дефинираха диалозите за сформиране на общ кабинет с ПП-ДБ за изгубено време. Във връзка с това е взето решение да се даде началото на диалози за кабинет с останалите обединения в Народното събрание.
Това стана ясно на конференция в Народното събрание, в границите на която партията на Бойко Борисов разгласи разочарованието си от напъните за сформиране на обща управническа стратегия с ПП-ДБ.
По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов предложения всички парламентарни обединения да предложат министри за общ кабинет с къс мандат. И разгласи, че стартират диалози за реализация на първия изследователски мандат с останалите сили отвън ПП-ДБ.
На конференцията Десислава Атанасова – ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС разгласи, че са признати поканите от Движение за права и свободи – на следващия ден в 11 ч., Българска социалистическа партия – 13 ч., и Има Такъв Народ – 15 ч. В петък от 11 ч. ще се приказва с „ Възраждане “.
„ След това, след серията експертни диалози, както процедирахме и с сътрудниците от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, следват лидерските диалози “, добави Атанасова.
„ През последните три седмици демонстрирахме самообладание и големи старания, в това число на експертно равнище, с цел да стигнем до трите стъпки, които могат да формулират и образуват общо ръководство – законодателна стратегия, управническа стратегия и държавно управление.
През цялото това време чувахме едно и също – решението на националните им препоръки и органи на сътрудниците е, че няма да поддържат първи мандат на ГЕРБ, няма да приказват за имена за кабинет с ГЕРБ.
Единственото, което желаят, е нашата поддръжка – осъществена във втория техен мандат. И през днешния ден доста ясно господин Борисов сподели следното:
в случай че те са не запомнили, че ние сме спечелили в два следващи предварителни избора, да им го напомним още веднъж.
Загубихме задоволително време, което можеше да бъде отдадено, в това число и на законодателна активност, с цел да ги обучим по какъв начин се написа управническа стратегия и не в екселска таблица. Идва време за съществени диалози за България “, сподели още тя, отговаряйки на журналистически въпрос.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР