ГЕРБ обвиниха президента, че извивал ръцете на парламентарните партии с

...
ГЕРБ обвиниха президента, че извивал ръцете на парламентарните партии с
Коментари Харесай

ГЕРБ: Президентът се превръща в рекетьор

ГЕРБ упрекнаха президента, че извивал ръцете на парламентарните партии с настояването си да се гласоподава актуализация на бюджета преди да бъде връчен. Мотивацията на Румен Радев да не бърза с връчването на втория мандат е тази, че откакто този мандат се провали, по-късно има пай период за третия мандат и в случай че той също е несполучлив, Народното събрание би трябвало да бъде разхлабен и да бъдат планувани нови избори.

Българска социалистическа партия и " Изправи се БГ! Ние идваме " дефинираха актуализацията на бюджета като належаща, а Движение за права и свободи подчертаваха, че в пълномощията на президента е да взема решение по кое време да връчи втория мандат.

Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ разяснява, че за препоръчаната от служебното държавно управление актуализация на бюджета ще се допитат до икономистите си. " Това, което икономистите ни считат и са на мнение, че би трябвало да получим отговор на много въпроси преди да се пристъпи към актуализация на бюджета ", сподели той.

" Демократична България " оповестиха, че ще вземат решението по тематиката идната седмица, а за вероятно осъществяване на третия мандат е " значимо да има разговор сред обединенията отвън Движение за права и свободи и ГЕРБ ". След последната разломна седмица обаче разговорът наподобява съвсем неосъществим, още повече, че Има Такъв Народ отхвърля да поддържа третия мандат, а без нея няма по какъв начин да се стигне до постоянно държавно управление, в случай че не е подкрепено от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Президентът се пробва да извива ръцете на парламентарно показаните групи с актуализацията на бюджета и чак тогава да връчва мандата. Той се трансформира в рекетьор ", разяснява в петък ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР