ГЕРБ няма да подпише меморандума изготвен от ПП-ДБ, а вместо

...
ГЕРБ няма да подпише меморандума изготвен от ПП-ДБ, а вместо
Коментари Харесай

Борисов иска коалиционно споразумение с ПП-ДБ за следващите 3 години

ГЕРБ няма да подпише меморандума направен от ПП-ДБ, а вместо това ще изготви съдружно съглашение за взаимно ръководство в идващите 3 години. Това стана ясно от думите на водача на партията Бойко Борисов след съвещание сред партийното управление и парламентарната група на ГЕРБ.

Борисов изясни, че съглашението ще бъде направено в границите на 10 дни и в случай че ПП-ДБ не се съгласят да го подпишат – „ отиваме на избори “. От думите му стана ясно, че ГЕРБ ще желаят нов обзор на министрите и състава на кабинета.

Според би трябвало да се раздпределят „ съразмерно по отношение на електоралната тежест.

„ Сега ще си договорим министрите по този начин да знаем от ГЕРБ, кой къде носи отговорност, “ съобщи Борисов.

От думите му стана ясно, че съдружното съглашение, което приготвят от ГЕРБ в огромната си част ще повтаря текстовете на меморандума, само че ще е със период от 3 години.

„ Категорично – в случай че не одобряват сделката отиваме на избори, “ съобщи Борисов и добави, че същият ще е резултатът и в случай че ПП-ДБ отворят тематиката какъв да е министър на външните работи.

В същото време Борисов съобщи, че актуалното ръководство няма опция и ще бъде „ пагубно “ за страната, само че „ съглашението “, което ГЕРБ предлага е добра основа за диалози след възможни предварителни избори, сподели още Борисов.

Той още веднъж съобщи, че даже Николай Денков да подаде оставка на 6 март, тя може да не бъде гласувана незабавно. Самият Борисов изясни, че ще бъде на съвещание на ЕНП в Букурещ сред 5 и 7 март.

Крайният период, с цел да се реализира сполучливо ротацията е през април, с цел да има задоволително време да се спазят процедурите и да се провеждат предварителни избори 2 в 1 през юни.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР