ГЕРБ не могат да взимат самостоятелно решения. Това казва Христо

...
ГЕРБ не могат да взимат самостоятелно решения. Това казва Христо
Коментари Харесай

Христо Иванов не отрече преговори между Пеевски и Петков

ГЕРБ не могат да взимат независимо решения . Това споделя Христо Иванов, водач на партията " Демократична България " и някогашен министър на правораздаването, в студиото на бТВ.

На въпрос за състояли се договаряния сред Делян Пеевски и Кирил Петков, Иванов не удостовери, само че и не отхвърли да е имало такива. Той просто разяснява, че ГЕРБ не могат независимо да взимат решения.

Бившият министър на правораздаването изясни, че ротацията не се е случила, тъй като ГЕРБ и Движение за права и свободи не са подготвени да се разделят с регулаторите и

Относно изборите Иванов сподели, че е желал те да бъдат избегнати, тъй като " не сме толкоз богата страна, че да хвърляме пари през прозореца ". Ако ще има избори, по-добре те да са по време на изборите за Европейския парламент през юни.

Партийният водач уточни,  - четири пъти те са желали да пресечен договарянията и са сложили пет ултиматума.

По мотив обвиняванията, че ПП-ДБ са желали цялата власт за себе си, Иванов отхвърли. Не са желали цялата власт в последния миг. Тук той загатна и вътрешния министър, поради който се провали ротацията. Христо Иванов разясни, че ПП-ДБ на няколко пъти са желали оставката на Калин Стоянов, което не се е случило.

Но съгласно него тук има различен проблем, а не е един министър.

Иванов сподели, че ГЕРБ също са прекалили с доста неща. " Търсим мотив да се обидим да се " фръцнем ", разяснява държанието на преговорния екип на ГЕРБ.

Относно думите на президента по време на съвещания по-рано през днешния ден, Христо Иванов сподели, че ще получим това, което президентът съумее да направи (като служебно правителство).

Лидерът на " Демократична България " беше безапелационен, че измененията в Конституцията не са правени по съответни случаи, а тези промени са с концепцията да се ползват десетилетия по-късно.
 Румен Радев предизвести ПП/ДБ за повторно: Не се изненадвайте
Румен Радев предизвести ПП/ДБ за повторно: Не се изненадвайте

Акад. Николай Денков върна втория мандат веднага
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР