ГЕРБ настоява държавата да покрие разходите за електричество на общини,

...
ГЕРБ настоява държавата да покрие разходите за електричество на общини,
Коментари Харесай

ГЕРБ: Правителството да плати тока на общини, училища, болници и градския транспорт

ГЕРБ упорства страната да покрие разноските за електричество на общини, учебни заведения, ясли, старешки домове, градски превоз и всички общински предприятия.

Това разгласи депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев. По думите му следобяд от партията ще внесат и план за решение в Народното събрание.

" Все повече обитаеми места гасят осветлението, градският превоз изнемогва и разрежда графиците си, лечебните заведения са с пъти нарастнали сметки. Така са и културните институции, църкви и обредни храмове, учебни заведения. Всички те са пред затваряне, тъй като не могат да си разрешат да си платят тока ", аргументираха се от опозицията.

" Да намерят пари и да покрият на 100% нарастването на електричеството на тези уязвими институции, както откриха пари за ЕРП-тата. За тях страната отдели пари от бюджета да заплати 100% от разликата на увеличените цени на частните ЕРП-та. Това стана още предходната година. Сега по същия модел да платят нарастването на общини, лечебни заведения, публичен превоз, лечебни заведения и тн. ", уточни националният представител. 

Добрев призна, че това ще бъде разход за страната в размер на стотици милиони, само че изясни, че страната не би трябвало да оказва помощ на едни, за сметка на други.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР