ГЕРБ намери начин да раздели противниците си. Историята с хартиената

...
ГЕРБ намери начин да раздели противниците си. Историята с хартиената
Коментари Харесай

Райчев: Само от Нинова зависи дали ще има кабинет на малцинството

" ГЕРБ откри метод да раздели съперниците си. Историята с хартиената бюлетина отдели Българска социалистическа партия от Продължаваме промяната и Демократична България. Това бе тактическа победа, поднесена от Корнелия Нинова на тепсия. Пред Борисов в този момент стои задачата да раздели Демократична България от Политическа партия и да излезе от изолираност ", съобщи в ефира на Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев.

" 90% съм сигурен, че президентът ще наложи несъгласие на Изборния кодекс. Дали ще му стигне силата да устои, следва да разберем. Едни изборни правила са постоянни, когато всички ги одобряват. Може да са глупави, само че в случай че ги одобряват, то изборите ще минат обикновено ", разяснява Райчев.

За връчването на първия мандат за сформиране на кабинет, което се чака в понеделник, той разяснява, че ГЕРБ ще би трябвало да излезе от загадъчната си полоса.

" Загадката се състои в това желаят ли да има държавно управление или маневрират предизборно. Те не са решили това и ще решат другата седмица ", счита социологът.

Според него са създали тази интервенция не поради изборите, а с цел да отделят Българска социалистическа партия от Политическа партия и Демократична България и са съумели.

" Отвориха си голямо пространство за маневри – пред Борисов има доста разновидности, съумя да си ги създаде. Борисов ще се окаже на края на кариерата си. Това сигурно е последния танц. Той няма да желае. Може да предложи себе си, може да се опита да направи нещо по-широко. Това значи да стартира договаряния с директните си съперници. От последните седмици Борисов флиртува с Демократична България ", добави Андрей Райчев.

" Само от Нинова зависи дали ще има кабинет на малцинството. Тя към този момент остави своите за бюлетината, води война с тях. Само си представете вид 2 – не коалиция, представете си Нинова вицепремиер. Защо не? ", предвижда той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР