ГЕРБ може да направи правителство с първия мандат, но то

...
ГЕРБ може да направи правителство с първия мандат, но то
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Кабинет без политически лица – назначаваме 20 министри Х

ГЕРБ може да направи държавно управление с първия мандат, само че то няма да е стабилно. За да няма ядосани, не би трябвало да се приказва за който и да е мандат, а би трябвало да ръководи коалиция. Това разяснява пред бТВ водачът на партията Бойко Борисов. На въпроса коя е обединението, той отговори, че тя отразява " обстоятелството на гласуванията в Народното събрание, които демонстрират резултатите от изборите, а точно, че българите желаят двата съюза - българския и евроатлантическия ".

" Не желая да поддържат нашия мандат, и ние няма да подкрепим техния. Но в случай че работи по този начин Народното събрание, по какъв начин ще разбираем, че го скапваме ", попита Борисов. Той даде за образец обединенията по войната в Украйна, позицията за РСМ, за измененията в КПКОНПИ. За връщането на хартиената бюлетина той е безапелационен, че е нечиста сделка, защото машините остават, " въпреки да са на Мадуро ".

" Единственото положително в зимата и войната е държавно управление и работещ парламент ", счита той.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и президента Румен Радев - благодари му за търпението и изиска " да свикне, че са спечелили ". Според него той не се е уморил да прави служебни кабинети. С основния прокурор Иван Гешев не се е чувал от дълго време, само че поддържа измененията на " Продължаваме промяната " в частта на правосъдната промяна.

Борисов дефинира държанието на Движение за права и свободи и " Български напредък " като най-отговорно измежду останалите партии. Той е подготвен да се срещне с водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев. Въпреки ареста му водачът на ГЕРБ е подготвен на взаимни отстъпки.

" Ако всички бъдем мъдри, ще има държавно управление ", безапелационен бе Борисов. Кабинетът може да е без политически лица, назначаваме 20 министри - X, разясни той. Мнението му е, че формираното държавно управление ще е с къс мандат, да вземем за пример до лятото.

Третият мандат за него ще е " най-лесно да отиде при " Български напредък ".

" Няма да съм номинация за министър председател, само че няма да се отдръпва от поста си в партията, по-опитен човек от мен сега няма. Мога да управлявам най-добре от всички. Те имат 8-9% и не се отхвърлят, а аз да се отхвърлям... ", разяснява той. Бойко Борисов е подготвен със състав на кабинет, само че отхвърли да назове бъдещи министри, защото това " в този момент не е значимо ".

Той разяснява и позициите на партиите по разнообразни тематики: Атаките на служебния министър на енергетиката Росен Христов дефинира като нечиста сделка и зае страната на " Продължаваме промяната " в обвиняванията за газа и доставките му. ГЕРБ желае неговата оставка, разгласи Борисов. Действията му демонстрират, че са работили в услуга на съветската федерация.

Относно оставката на министъра на Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев - за Борисов това би било " акт на достолепие поради убийството на граничния служител на реда ". Лидерът на ГЕРБ отхвърли обвиняванията, че оборудването на границата с Турция е в неприятно положение.

Борисов акцентира на обстоятелството за странните гласувания в Народното събрание на депутати от Политическа партия за изтребителите F-16. По думите му не може да няма българска войска.

" Никога не съм имал кюлчета, нито подправени евро в чекмеджето. Работил съм в ИПОН, работил съм в евро, само че в никакъв случай не съм имал кюлчета ", сподели в отговор на въпрос той. Бойко Борисов изиска да завърши диалогът, тъй като към този момент се заклел, че не е имал кюлчета, нито е живял с жена-банкерка. " Елементарна е схемата, която сработи, всички желаеха да го няма ГЕРБ ", сподели той. Какво като ме записват, народът отново ме постави пръв, заключи той. Бившият министър председател не знае кой го е записвал, въпреки да знае, че го записват и в тоалетната. Смята обаче, че това са същите хора, които записват и Кирил Петков и Лена Бориславова " на парапета ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР