ГЕРБ иска разсекретяване на стенограмата от срещата между президента Румен

...
ГЕРБ иска разсекретяване на стенограмата от срещата между президента Румен
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска разсекретяване на разговора между Радев и патриарх Кирил


ГЕРБ желае разсекретяване на стенограмата от срещата сред президента Румен Радев и съветския патриарх Кирил, съобщи БГНЕС. Парламентарната група на партията приканва президентът, заради високия публичен интерес към това каква българска национална позиция е била изразена на срещата сред него и главата на Руската православна черква, да бъде оповестена стенограмата от тази среща.

Тома Биков oбясни настояването на ГЕРБ с това да бъдат разсеяни всевъзможни подозрения за това дали националната ни позиция е била една при премиера, една при президента. " Надяваме се президентът да е защитил българската национална позиция. Уважаваме съветската войска, признателни сме, че е водила война в името на българската независимост, само че в нея са взели участие и български опълченци, по този начин както са взели участие и други националности ", сподели Биков.

" Надяваме се президентът да е защитил националната позиция и България да е имала национална позиция от всички институции по време на честването на 140 години от Освобождението на България. Това е тематика, обвързвана освен с предишното, а и с сегашното и бъдещето ", съобщи Тома Биков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР