ГЕРБ и Възраждане“ проведоха експертна среща в търсене на допирни

...
ГЕРБ и Възраждане“ проведоха експертна среща в търсене на допирни
Коментари Харесай

ГЕРБ и „Възраждане“ с разговор за допирни точки по важни теми за държавата

ГЕРБ и „ Възраждане “ организираха експертна среща в търсене на допирни точки по основни за страната тематики в зала „ Изток “ на Народното събрание.

Десислава Атанасова предложи точно това – да се приказва по тематики от дневния ред на Народното събрание и да се търси консенсус.

Петър Петров от „ Възраждане “ сподели, че постоянно са се отзовавали на предложения за срещи по значими тематики. „ Държа да отбележа, че сме в позиция да обсъждаме и да търсим консенсус по редица законодателни оферти и по засегнатата тематика от вас, касаеща закона за удължение действието на бюджета “, посочи той.

Атанасова маркира, че част от тематиките, на които желае да извърнат внимание по време на срещата, са правосъдна промяна, както и антикорупционно законодателство, също част от дневния ред на Народното събрание.

„ Ние имаме доста съществени мнения и по двата текста на закона, само че считам, че в случай че и при положение, че е заложен в Плана за възобновяване и резистентност точно такава законодателна смяна, би трябвало да изработим текстове, които нито ще бъдат противоконституционни нито ще затруднят работата “, означи тя.

Делян Добрев от ГЕРБ уточни, че в бранш „ Енергетика “ с ПГ на „ Възраждане “ имат доста сходни възгледи, изключително във връзка с затварянето на към 40% от въглищните централи.

От своя страна Петров сподели, че те също са заинтригувани от финансирането от страна на Европейския съюз. „ Винаги сме упорствали за едно по-голямо финансиране от страна на Евросъюза във всички браншове “, съобщи той.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР