ГЕРБ и БСП още в началото на пленарното заседание влязоха

...
ГЕРБ и БСП още в началото на пленарното заседание влязоха
Коментари Харесай

Комунизмът в учебниците по история скара ГЕРБ и БСП

ГЕРБ и Българска социалистическа партия още при започване на пленарното съвещание влязоха в спор по отношение на проучването на комунизма в учебниците по история у нас.

Първо в декларация ръководещите осъдиха поисканата от левицата оставка на министъра на образованието Красимир Вълчев, тъй като е отстоял решението " кървавата история на комунизма в България " да бъде изучавана от децата ни, съобщи от парламентарната естрада Галя Захариева.

" Г-н министър, другарите отляво няма по какъв начин да ви го простят, в България Българска социалистическа партия приема с горделивост цялата история на Българската комунистическа партия, изпълнена с всеобщи убийства и концлагери, заличаване на елита ", добави тя. Очевидно, регистрират от ГЕРБ, Българска социалистическа партия има проблеми с демокрацията.

От името на ПГ на ГЕРБ Захариева заявява цялостната поддръжка за министър Вълчев и неговия екип. " Няма да допуснем да се прикрие незаконното минало, историята би трябвало да бъде учена такава, каквато е, не може да се търси баланс сред жертвите и техните палачи ", се споделя още в текста на декларацията.

В последвалия отговор на Българска социалистическа партия Валери Жаблянов посъветва ГЕРБ да премине през вътрешен катарзис, с цел да стигне до онази демократична непорочност, за която приканва всички народни представители, защото управлението и на парламентарната група, и на самата партия са съпричастни с някогашния комунистически режим.

" Българска социалистическа партия нито в едно свое деяние не е прибягвала и не е допускала нарушение на конституцията като път за налагане на демокрацията ", съобщи Жаблянов. Левицата, акцентира той и приканва болшинството да не разграничават конституцията и демокрацията.

Жаблянов се върна и на неприетата оставка на Делян Добрев и вчерашното мнение на Конституционния съд по проблема. ГЕРБ нарушава конституцията с желанието да се избави " дискусионната политическа кариера на Делян Добрев ", разяснява депутатът от левицата.

На собствен ред Добрев реагира и отново изиска колежката му Елена Йончева, която главно го нападна поради така наречен Хасковогейт, да отговори дали е съучастник в офшорка и има ли отношение към източването на КТБ. Ако не може да отговори, да си подаде оставката, повтори вчерашната си позиция някогашният енергиен министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР