Георги Вълев, който е един от осъдените по делото „Килърите”,

...
Георги Вълев, който е един от осъдените по делото „Килърите”,
Коментари Харесай

Георги Вълев от „Килърите” посочил Петър Христов като свой враг

Георги Вълев, който е един от наказаните по делото „ Килърите”, е показал убития предприемач Петър Христов за собствен зложелател, сочи правосъдна информация на bTV.

Разследващите не престават интензивно да работят по версията дали убийството на Христов е обвързвано с мегаделата „ Наглите” и „ Килърите”.

От бандата на „ Наглите” бяха наказани единствено четирима души. Двама от тях, Любомир Димитров – Гребеца и Ивайло Евтимов – Йожи, желаеха предходната година да бъдат предварително освободени, само че след медиен звук, това не се случи.

Знае се, че Петър Христов е съдействал за разкриването на групата.

Един от наказаните е Георги Вълев в делото „ Килърите”, който е имал дългогодишна конкурентна борба с Петър Христов в региона на Велико Търново. Във финалните си думи поделото на първа инстанция Вълев приказва за Христов.

Според юристите взели участие в делото Христов не е коментиран в съда, само че в защитното си слово Вълев споделя:

До ареста ми бях представител на Рагин за Великотърновския район. В момента тази служба се заема от брата на предприемача Петър Христов, главен спонсор на ГЕРБ и изключително непосредствен с вътрешния министър, както и с премиера, като дружбата им датира, съгласно господин Христов, още от времето на СИК, защото той беше представител на СИК за Велико Търново и огромна част от Северна България.

Името на Петър Христов се загатва и в друго дело против арбитър Славчо Петков, изправен пред Темида за рушвет. Тогава очевидец е някогашният началник на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

„ Орлин Тодоров съобщи пред правосъдния състав, а Димитър Манолов – брат на Петър Христов, също разпитван като очевидец – удостовери, че Орлин Тодоров, след напускането си на ГДБОП, работи във компанията на Петър Христов. Това беше в този интервал, в който Орлин Тодоров беше обвинен, след това обвиняем. Междувременно до момента в който беше обвиняем се пенсионира от Министерство на вътрешните работи – нещо, което е извънредно забавно. Там в този интервал се разясняваше дело, по което той е изнасял класифицирана информация точно на Петър Христов. И Димитър Манолов го потвърди”, съобщи юрист Иво Найденов.

Манолов през днешния ден не вдигаше телефона си. Председателят на фондация „ Израел – България” Яков Джераси разговарял с Петър Христов 20 минути преди убийството.

Пред Джераси Христов споделил, че има упоритости в идващите години да влезе в политиката. За февруари били възнамерявали огромна среща на кметове и израелски вложители.

От Министерство на вътрешните работи и прокуратурата през днешния ден изрично отхвърлиха да дадат публична информация по следствието на убийството на Петър Христов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР