Георги Тронков от ГЕРБ беше преизбран за кмет на Вълчи

...
Георги Тронков от ГЕРБ беше преизбран за кмет на Вълчи
Коментари Харесай

ГЕРБ отново взе Вълчи дол

Георги Тронков от ГЕРБ беше избран отново за кмет на Вълчи дол, Варненско, още на първия тур на изборите в неделя. Той е получил 1750 от гласовете, следван е от Георги Тодоров с 891 гласа, Преслав Петров с 437 и Николай Дяков с 88 гласа, заяви БНР.

3242 гласоподаватели са подали своя избор, от които машинно 2137 и с хартия 1105. 

Избирателната интензивност е към 42%.

В профила си във фейсбук водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи успеха на представителя на партията си с думите: ГЕРБ има кмет във Вълчи дол още на първи тур! Продължаваме.

Партия ГЕРБ още веднъж номинира за кметското място Георги Тронков, който през 2019 година завоюва изборите, само че след това пълномощията му бяха предварително прекъснати поради спор на ползи.

За кметското място в община Вълчи дол се бориха общо четирима претенденти. Номинираните бяха Преслав Петров, претендент на партия " Свобода ", Николай Христов от партия " Възраждане ", издигнатият от предприемчив комитет Георги Георгиев и Тронков. 

В общината бяха отворени 25 секционни комисии, в 11 от които се гласуваше с машини. Правото си на глас можеха да упражнят малко над 7400 гласоподаватели. 

Мандатът на Тронков бе преустановен с решение на ОИК от 11 юни 2021 година. То бе обжалвано пред Административния съд във Варна, само че той отхвърли жалбата на Георги Тронков като неоснователна. Делото бе гледано и във Върховния административен съд, който удостовери акта на варненските съдии. На 12 май 2022 година ЦИК взе решение да предложи на президента да насрочи непълен избор за кмет на общината, а указът на президента бе обнародван на 12 август.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР