По нищо не изневерява месец май на своите традиции и

...
По нищо не изневерява месец май на своите традиции и
Коментари Харесай

Синоптикът Петър Янков каза какви аномалии ни чакат

По нищо не изневерява месец май на своите обичаи и още веднъж сме очевидци на температурни аномалии. Постепенно през нощта преваляванията ще се изместят към североизточните региони, в Добруджа през нощта ще превалява. От на следващия ден преваляванията за малко стартират да стопират, а температурите да се покачват сензитивно.

Това прогнозира синоптикът Петър Янков.

За през днешния ден оптималната предстояща температура в София е към 13 градуса, в събота оптималната температура за столицата ще бъде 26, а в неделя - към 25 градуса.

" В събота ще прегърмява в Югозападна България. Там има условия за слаби градушки. Температурата на морската вода по нашето Черноморие е към 15-16 градуса, в Беломорието - към 20 градуса. В неделя се чакат повече превалявания. 

Към средата на юни водата ще доближава 18-20 градуса и ще става за плаж. Бавно се покачва температурата на морската вода, защото доминират източни ветрове ", сподели синоптикът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според Янков идната седмица времето ще бъде доста динамично. От понеделник стартира по-продължителен валежен интервал. За цялата седмица се чакат 70-80 л/кв.м.

" От 22 до 24 май се чакат доста превалявания. Температурите ще бъдат сред 22-27 градуса, макар дъждовното време. На 24 май ще се намалят температурите и ще има интензивни превалявания без гръмотевици. 

Най-много ще прегърмява на 22 и 23 май. Повечето превалявания ще бъдат съсредоточени в западните и в централните елементи на страната. От 25 до 28 май ще се покачат сензитивно температурите - ще бъдат между 25-31 градуса ", добави синоптикът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР