Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на УС на

...
Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на УС на
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Новият шеф на АПИ ще се справи с предизвикателството

Георги Терзийски ще бъде назначен за ръководител на УС на Агенция "Пътна инфраструктура ". Това е съобщила министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, представена от пресцентъра на ведомството. На днешното съвещание държавното управление е решило Терзийски да бъде освободен от досегашния си пост - регионален шеф на Ловеч.

Господин Терзийски е с административен опит и считам, че ще се оправи с предизвикването да оглави Агенцията, е споделила министър Аврамова. По думите ѝ АПИ има няколко значими задания и една от тях е осъществяването на цялостна промяна в пътните такси. Това е напълно нова за България промяна, която изисква цялостна готовност на Агенцията и която ще способства за събирането на повече средства, с които да можем да ремонтираме, рехабилитираме и построяваме републиканската пътна инфраструктура, е подчертала министърът.

Според нея другият значим сектор на пътната организация е построяването на нови автомагистрали и нови пътища.

В Управителния съвет на АПИ е назначен и нов член - това е Радослав Влахов, е съобщила още Петя Аврамова. Тя е подчертала, че дружно с Дончо Атанасов, който има дълготраен опит в пътния бранш, новият управителен екип на Агенцията ще се оправи с всички провокации.

Във връзка с въвеждането на електронната система у нас министърът е декларирала, че няма страна, която да е въвела такава система за един ден и това е развой, който ще продължи през цялата 2019 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР