Георги Свиленски, председател на ПГ БСП за България:Бузлуджа е символ

...
Георги Свиленски, председател на ПГ БСП за България:Бузлуджа е символ
Коментари Харесай

Бузлуджа тупти със сърцето на БСП

Георги Свиленски, ръководител на ПГ " Българска социалистическа партия за България ":

Бузлуджа е знак на копнежа за тъждество, за поддръжка, за обич сред хората.

Бузлуджа въплъщава фантазията на стотици хиляди социалисти за независимост, правдивост, взаимност.

Бузлуджа е вяра за по-добър живот, за сполучливо бъдеще на децата ни, за почтени старини на родителите ни. Затова всяка година хората с червени сърца се събираме тук, с цел да покажем, че лявата концепция е жива и ще я има постоянно.

И тази година отново сме дружно на Бузлуджа, с цел да покажем, че сме мощни, когато сме дружно, че сме почтени следовници на нашите предшественици, че пазим лявата концепция и че ще продължим да отстояваме и да се борим за един по-справедлив свят и за просперираща България...

Преди 131 години на това място двадесетина основоположници, водени от Димитър Благоев-Дядото, сложиха началото на нашата Българска социалистическа партия. Партията ни извървя и продължава да върви по сложен и стръмен път. В своята история тя минава през възходи и падения, през екстаз и мъка, през раздели и обединявания, през победи и загуби. Но постоянно гордо се е изправяла. Защото Българска социалистическа партия въплъщава социалистическия блян, за който стотици българи са дали живота си. И е прелестно, когато на Бузлуджа, на рождения ден на нашата партия, всички дружно даваме знак, че продължаваме да се борим за този блян.

След години старания и борби за политики, за обществени ограничения, за основаване на условия за напредък на стопанската система, доказахме, че държим на думата си. Най-накрая пенсиите са преизчислени. За малчуганите ще има безвъзмездни медикаменти и учебници. Икономиката за първи път от години е във напредък.

За Българска социалистическа партия приоритет са хората и грижата за тях. Ще продължаваме да отстояваме това, без значение дали сме във властта или сме съпротива, тъй като Българска социалистическа партия е с мисъл за България.

Вяра Емилова, секретар на ИБ на Българска социалистическа партия и на ПГ " Българска социалистическа партия за България ":

Бузлуджа тупти със сърцето на Българска социалистическа партия! Всяка година на Историческата поляна се събират десетки хиляди социалисти - остарели и млади, служащи и чиновници, съдружни сътрудници, другари. Тайната за силата тук е вярата в една концепция - антична и постоянно млада, и копнежът да усетиш, че доста хора я споделят. Няма по-силна и по-вдъхновяваща концепция от тази да живеем в общество заслужено, солидарно и равноправно. Общество, което дава късмет за положително обучение за децата и младите, налично опазване на здравето, пълностоен и почтено обезщетен труд за дейното потомство, спокойни старини за възрастните.

Социалисти и симпатизанти всяка година се събираме тук, с цел да споделим наши победи, да се надигнем след провали, да отправим на всеослушание нашето обръщение по най-важните проблеми на България.

Нашата партия има с какво да се гордее за миналите месеци - осъществена мощна обществена стратегия, присъединяване в изпълнителната власт с сполучливи министри, ясна позиция, че Българска социалистическа партия е умен съдружен сътрудник, който може да ръководи страната.

Българска социалистическа партия сподели решителност, поредност, резистентност и обществена ангажираност. Българска социалистическа партия сподели сила и мощ, тъй като знаем, че потребностите на хората и страната в това мъчно и спешно време ни натоварват с нова отговорност - да изработим и представим стабилен, упорит и реален проект за бъдещето на България. Такава, каквато желаеме да я забележим - просперираща, обективна и солидарна!

Инициативата за диалог за бъдещето принадлежи на нас. Правили сме го нееднократно в дългата ни история. Вярвам, че и през днешния ден на Бузлуджа - мощни и обединени, можем да намерим непримиримост, неприкритост и поредност да го създадем, тъй като левицата има историческа отговорност

Бузлуджа е сила! И всеки, който даже един път е стъпил тук, цялостен живот помни страстта на празника, на насладата и вярата, зареждащи всяко сърце.

Защото Бузлуджа е всеки от нас!

Борислав Гуцанов, секретар по организационните въпроси на ИБ на Българска социалистическа партия, народен представител от ПГ " Българска социалистическа партия за България ":

За мен Бузлуджа и Историческата поляна са храм. Храм на лявата концепция, на свободата и справедливостта. Всеки път изкачвам пътя към върха с възприятие на поклонение към създателите на лявото придвижване и с горделивост, че това е моята, нашата партия. Води ме вярата, че младежите също ще отворят мозъците и сърцата си за концепциите ни.

Сърцето постоянно бие отляво и чувството за това е най-силно там, под звездата на Бузлуджа.

Българска социалистическа партия пази жива лявата концепция не с думи, а с каузи. Защото това е значимото за хората. За последните месеци, в които имахме опция да управляваме, променихме доста неща.

Социолозите регистрират, че Българска социалистическа партия съществено подвига своята поддръжка с близо 2 %. Това демонстрира, че сме работили вярно през последните 6 месеца на ръководство, както и че са били работещи политиките, които сме защитавали в стопанската система и обществената сфера.

Вдигнахме добавките и средствата за младите фамилии. От 4500 на 6000 лева направихме необлагаемия най-малко, детските градини и яслите към този момент са безвъзмездни, повишихме пенсиите с над 20%. Това са безспорни триумфи на Българска социалистическа партия, несъмнено, съчетани с нашите съдружни сътрудници.

В региона на стопанската система имаме 33% растеж на износа в действителни числа - от 5,3 милиарда за първото тримесечие на последното ръководство на ГЕРБ, сега сме на 7,3 милиарда евро, което са 2 милиарда в плюс. Намалихме безработицата, вдигнахме износа с два милиарда евро, а съгласно Евростат промишлеността бележи растеж с над 20%. Това не се е случвало в България от повече от десетилетие. Стъпвайки на всичко, мога да кажа, че за нас лявата концепция е синоним на обществена правдивост. И ще я отстояваме с всяко свое деяние.

Ирена Анастасова, зам.-председател на Българска социалистическа партия и секретар на ПГ " Българска социалистическа партия за България ":

За мен Бузлуджа е един от знаците на Българска социалистическа партия. За мен Бузлуджа е миг във всяка една година, когато десетки хиляди социалисти се събираме тук, с цел да изживеем една обща страст. В редиците на Българска социалистическа партия съм от 1978 година Мога самоуверено да заявя, че участието в партията не е за облаги и за кариера. Членството в Българска социалистическа партия е любов, обвързаност към хрумвания, отстояването на идеали, без значение какво ни се случва в живота. Моето потомство мина през тежки тествания и все пак всяка година сме на Бузлуджа. Защото носим концепциите на Българска социалистическа партия в сърцето си.

Нашата партия има в своята 131-годишна история с какво да се гордее. И не бързайте да ни погребвате, споделям на някои наши съперници. За 131 години доста хора са желали да изчезнем. Но ние сме тук и ще продължаваме да бъдем тук още най-малко 131 години. Защото главната мощ на Българска социалистическа партия е това, че, каквито и неточности да сме допускали, в никакъв случай не сме забравяли, че нашата съществена задача е животът на елементарния човек с неговите проблеми.

Каквото и да сме създали, в това число и в последното съдружно ръководство, то е било с мисъл за хората. Убедена съм, че това се прави оценка рано или късно. Е, иска ми се да е по-рано, тъй като не трябва хубавото да се не помни елементарно... И колкото и някои да се стараят да неглижират Българска социалистическа партия, ние сме тук, на Бузлуджа, с цел да покажем, че оцеляваме и ще ни има поради грижата ни за хората във всяко управническо решение.

Вярвам, че всички ще си тръгнем от Бузлуджа заредени с страсти, с религия, че лявата концепция я има и ще я има, до момента в който я има Българска социалистическа партия.

Страницата приготви Юлия КУЛИНСКА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР