Георги Марков, бивш конституционен съдия и народен представител, в интервю

...
Георги Марков, бивш конституционен съдия и народен представител, в интервю
Коментари Харесай

Георги Марков: България е абсолютен световен шампион по НПО-та на Сорос 

Георги Марков, някогашен парламентарен арбитър и депутат, в изявление за предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " (бел.ред. изявлението е от 05.04.2023 г.)

На директната ни телефонна линия към този момент е Георги Марков – някогашен парламентарен арбитър и депутат в 44-ото Народно заседание, който от години живее в Унгария.  Здравейте, господин Марков. 

Здравейте. 

Г-н Марков, на невиждана историческа обстановка може би стана очевидец онлайн целия свят – експрезидентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше задържан, а съдът в Ню Йорк публично му повдигна обвиняване за редица престъпни закононарушения. Вашият коментар за обстановката в Америка? 

Ами аз ще почна с нещо, което доста ме трогна и зарадва днеска, а това е, че тъкмо в 12.00 часа локално време, централноевропейско, унгарско, националната телевизия на Унгария стартира новинарската си централна емисия с фрагменти от това произшествие в Америка, фрагменти онлайн от речта на Доналд Тръмп нощес във Флорида, и по средата на този материал се появи моя облик и моето изявление в прочут маджарски вестник от петък. И ме цитираха унгарската телевизия. Заглавието на моето изявление беше " Който заплаща, той поръчва музиката “, и там аз описвам по какъв начин в Америка като парламентарен арбитър някогашен на европейска страна, по какъв начин в Америка Сорос избира прокурорите на сякаш посочената за пример за народна власт Америка. А че той ги избира, по това няма никакъв спор. На 15 август предходната година в " Уолстрийт Джърнъл “ три дни след рождения му ден той излезе с огромно есе, и споделя, че ще продължи да се бори, да назначава и да финансира избирането на прокурорите в Америка, тъй като съгласно Сорос, те би трябвало да са прогресисти. 

Този господин Алвин Браг, който е не федералният прокурор на Америка, не на Ню Йорк, той е на регион в Ню Йорк – Манхатън, извършва политическата поръчка на Джордж Сорос, главният спонсор на демократическата партия в Америка. Голям срам за Америка, огромно леке лепна Сорос, само че и по тази причина е отговорен несъмнено и президентът Байдън. Никога в историята на Америка не се е случвало подобен цинизъм, такава насмешка с държавен глава, тъй като знае се мотото " веднъж президент, постоянно президент “. А на всичкото от горната страна Доналд Тръмп е и кандидат-президент. 

Точно по този начин, да.  

Към четвъртък, предходната седмица, значи това е няколко дни преди да стане абсурдът, Фокс Нюз направи доста огромно изследване за настройката вътре, в републиканската партия. Той води, забележете, 54 на 24 против губернатора на Флорида Десантис. 

Неговата поддръжка се нараснала безусловно, да. 

Да, съгласно мене сигурно. Сега, развиват се теории, аз през вчерашния ден хвърлих едно око, развиват се теории, в това число и в България от наши положителни политолози и адвокати, чели са го някъде естествено, че може би Байдън прави тази услуга на Тръмп, с цел да му вдигне толкоз рейтинга, че Тръмп да се яви против него или различен претендент на демократическата партия, и да не може да остане по този метод Десантис. Разликите сред Тръмп и Десантис в политически смисъл е като Крачун и Малчо. Тръмп е исполин, той в този момент несъмнено ще усили разликата си, тъй като Тръмп не е елементарен политик, а именит. Той събитие. А че е събитие може да се види от двете му речи в Организация на обединените нации, поредно до момента в който беше президент, където той сподели доста ясно, че е срещу глобализма, че той е за християнските полезности, против износа на гражданска война, цветна или каквато и да е другата, експорт на народна власт, че е против неконтролируемата миграция, против третия пол, джендър идеологията и така нататък

Съвсем неотдавна сподели, че стане ли президент на Америка още веднъж, той ще разчисти всички военнолюбци в Белия дом и всички глобалисти в Белия дом, ще спре войната сподели той за 24 часа. Тази луда война, която е надалеч от нас и за която се дават толкоз доста пари от данъкоплатците. Той сподели следното към Байдън: " Не Русия, ти, Байдън, ти, Джо, си опасността за Америка, тъй като направи най-фаталната неточност, която можеше да се направи “, и тук Тръмп е напълно прав, той съюзи Русия с Китай, Индия, Иран, Пакистан. А към този момент в този тим на Шанхайския стопански съюз от днеска публично е и Саудитска Арабия. Целият арабски свят, Южна Африка с все цяла Африка, Бразилия с все Южна Америка, и още Лаос, Камбоджа са подали молби и така нататък Огромен 4-5-милиарден стопански съюз се изправя против Европейски Съюз и Щатите. След 30 години готино битие без Варшавски контракт, без Съвет за икономическа взаимопомощ,  в този момент на мястото на Съвет за икономическа взаимопомощ и Варшавския контракт се появява милиарден стопански и боен исполин.

Сега по bTV по NOVA може да не дават тази вест, само че се организираха големи учения септември сред Индия, Русия и Китай, а в този момент преди дни такива се организират сред Русия, Индия и Иран. И заради огромният размах в лицето на Тръмп, заради това, че той е среща войната, против глобализма, за християнство, нещо, за което в Америка от дълго време не се приказва, против тази жестока престъпност, която съществува в Ню Йорк, и всички бягат всеобщо, белите, които са, бягат към Флорида и към Тексас, му скроиха този номер и унижиха в действителност Америка. Защото то приятелски арбитър да си, не парламентарен, не висш, приятелски арбитър да си, ще се смееш обвиняването. Тръмп спал с някаква кака 2006, и 2016 година й дал на каката 120 000 долара… 

И са сключили контракт.  

Да не е спал с мъж, с жена е спал, и не вижда нищо компрометиращо. Е, бил е женен, ами той Клинтън да не би да не беше женен, когато се случи нещо, и то в Белия дом вътре. 

Да разбирам, че вие намирате тези обвинявания за несериозни против президента Тръмп. Г-н Марков, преди време заявихте че България е колония на Съединени американски щати, че страната е без суверенитет, че се управлява от посолството на Съединени американски щати. Кои сигнали през днешния ден би трябвало да ни тревожат и по какъв начин това изказване ще го тълкувате през днешния ден, след извършените избори у нас?    

Да завърша с две думи единствено за Тръмп. Делото е отсрочено за декември месец,те му взеха апропо и дипломатическия паспорт, оставиха си президента без дипломатическа легитимация зимата няколко дни. И единственият човек в света, политик, който оня ден ясно поддържа Тръмп, това беше Виктор Орбан. Публично сподели: " Уважаеми господин президент, борете се, ние сме с вас “. Няма да могат да се оправят с Тръмп, тъй като " не се гаси туй що не гасне “. Тръмпизмът е към този момент международно събитие, той има почитатели в Европа. И неслучайно на 4 и 5 май тука ще имам шанса, живот и здраве, да участвам на следващия конгрес на републиканската партия на Америка, който още веднъж ще бъде в Будапеща, още веднъж преподавател Виктор Орбан, Бог, Отечество, семейство, дружно сме по-силни.

Колкото до България, несъмнено, че сме колония, в това няма никакво подозрение, не на цяла Америка, а на Америка на Сорос. Защото Америка е разграничена на две. Както знаете, президентът Тръмп не призна изборите, и напълно вярно. Съвсем неотдавна Мъск направи разкритията, че ФБР мощно са цензурирани " Туитър “ да не излезе увеличаващата информация за фамилия Байдън и техните покупко-продажби в Украйна, включително и с Китай. В момента тече следствие вътре в Камарата на представителите, Джим Джордан го води, един доста добър политик и правист. Та, ние сме на другата Америка колония, на тази на Байдън, Блинкен, Виктория Нюланд, която сподели 2014-та " Майната му на Европейски Съюз “. Представяте ли си като споделя " Майната му на Европейски Съюз “, пък какво ли споделя като си приказват между тях за България, и тази на Сорос, който без всякакво подозрение и това е знаменит факт, налива милиони и дава парите на демократическата партия.

Сорос е прочут с едно от своя есе от 1993 година, когато той споделя, че отвореното общество има един огромен зложелател – това е националната страна, историческата памет. Затова отвореното общество би трябвало да завладява страните, техния народен суверенитет, и споделя: би трябвало да смачкаме Русия. Има един проблем, той споделя 1993 година, това е, че западното общество не би желало да вижда децата си в ковчези да се връщат от фронта. Затова той предлага много цинично НАТО да се уголемява на изток, да трепят нашите деца, то към този момент това в Украйна се вижда – почнаха горките украинци, в случай че не сте чули, да ви кажа, на всички места, където имат посолства, се пробват посредством съответните локални управляващи в страните да търсят избягалите украинци и да ги активизират. Закъсали са очевидно за бойци. Колко са жертвите? Около Нова година Урсула се изтърва, след това го изтри, само че сподели, че са 120 000, в този момент си представете какъв брой са.

В България Сорос навлезе още по времето на Луканов. Той му даде маса пара, даде му в НДК офис. След това обаче нещата се разшлянкаха, ще ме простите за неконституционната дума, и 1994 година Ванката Кръстев сътвори по този начин нареченото " Отворено общество “. И днеска, към 2023 година, България е безспорен международен първенец по НПО-та на Сорос на глава от популацията: от " Отвореното общество “ и Центъра за демократични тактики, като се мине през Института за правни самодейност на Христо Иванов, и се стигне до кръга " Капитал “. Практически НПО-ата в България нямат право да правят политическа активност, той има и " Правосъдие за всеки “, и не знам си какви още, те обаче направиха в действителност финтираха и посредством встъпването на регистрацията на партия и фантоми, влязоха в политическия живот. Още първата парламентарна група на Политическа партия беше " От Америка за България “ с все тоя учен,  химик и т.н.

Аз се описах в унгарския вестник и риторично ги попитах, само че на вас да кажа, изключено в Унгария да пристигна служител на име О`Брайън, и този служител да бъде признат от президента на Унгария. Тя в този момент се споделя Каталин Новак, страхотна жена, само че и преди този момент беше Янош Адер, тъй като те си държат на националния суверенитет, на националния протокол и еднаквост. Не може държавен глава, заедно с вицето, да приема един служител, координатор по някакъв закон " Магнитски “. И стартира този човечец да ни постанова " Магнитски “ по главите дотам, че го пуснаха и по националното радио да ни постанова, и в прав текст, който е най-лошото, а откакто има решение на българския Върховен съд, че " Магнитски “ не се отнася за територията на България, той сподели да си сменим основния прокурор.

И за какво да си сменим основния прокурор желае демократическата ръководеща партия на Америка? Ами тъй като желае да имаме тука не Мешев, не Гешев, не Нешева, не, да имаме сходен на Алвин Браг, сходен на прокурора в Манхатън и сходен на Лаура Кьовеши, която те сложиха в Румъния, и разсипа страната политически. И този основен прокурор да бъде бухалка на кръга " Капитал “ и и на НПО-ата на Сорос, и да затваря по пандизите, да праща по пандизите водачите на опозицията. Бойко беше арестува нелегално, както споделя съдът, от анархокомуниста Бойко Рашков дружно с русоидите. Никаква разлика няма сред днешните неолиберали и комунистите. Орбан го сподели, предходната година откри форума на републиканците в град Тексас, 4 август, и им сподели по този начин: " Никаква разлика няма, единствено няма неолибералите са комунисти с дипломи “. Няма суверенна страна, която може да разреши някакъв служител да й налага бухалка и да й казва да си смени главния прокурор. 

Днес водачът на ГЕРБ Бойко Борисов направи първи коментар за изборите и излезе със сериозна поръчка, като разгласи, че ще беседва с всички. Включително протегна ръка и към президента Румен Радев, което значи ли, че Радев се възприема като директен участник в политическия ни живот? Как очаквате да се развие политическата обстановка в България? 

Е, той, Радев, е повече от директен участник, защото след изборите до дупка, които аз единствен предсказах и познах, той ни ръководи тъкмо от 2 август предходната година, т.е. четири сезона. Управляваше ни лятото, есента, зимата и в този момент пролетта. Ние де факто, въпреки че де юре сме по Конституция парламентарна република с парламентарно ръководство, ние сме под президентско ръководство де факто към този момент ще стане несъмнено една година.  

Да. 

Той несъмнено, че е директен участник и е ярка политическа фигура, носи основна виновност за огромната неразбория, в която се забърка в България. До известна степен я компенсира с позицията си да не участваме в тази злокобна война, защото Член 5 от контракта на НАТО тук не играе. Борисов печели повторно избори след тези 6 месеца. Чест му върша, шапка му смъквам за това себераздаване, обиколи цялата страна. Показа се и се потвърди, че ГЕРБ е единствената национална партия, която има жив политически живот, структури, покритие в цялата страната. Движение за права и свободи си има своите етнически региони. Но тези избори демонстрираха, че България е в доста тежка политическа рецесия, тъй като още веднъж 2/3 от българските гласоподаватели не гласоподаваха за парламент. Махам ги и тия 100 000, които са дали своят вот за никой с тази идиотска бюлетина, квадратче, каквото го няма на никое място по света. Много слаби са партиите в България. Значи победилата партия е с 660 000 гласа, 700 000 не се доближават. Милион са фантазия.  

Много слаби. Да разбирам ли, че и ГЕРБ е слаба включително? 

Когато приказваме за слаби партии, аз не споделям по какъв начин са поред партиите. Много е хубаво да си първи и човек заслужава да поздрави постоянно спечелилия. Не съм чул някой да го е поздравил Бойко за успеха – за какво по този начин вършат, не знам.  Не почитат гласа национален и божи. Но това, че си първи и че имаш 37, 27 или колкото и ще да е %, не е толкоз значимо, колкото каква е публичната ти поддръжка във времена, когато имаме война, мигрантска вълна и инфлация до небесата.

Като споделям слаби партии – да, 660 000 гласа освен това себераздаване на Борисов не е добър резултат като социална поддръжка. И той по тази причина подава ръце на всички места, тъй като с 69 депутата какво да прави? Ако имаше 121 или близо до 121, щеше да е друго. ГЕРБ би трябвало да си направи сериозен разбор за какво по този начин се случи, главно в София и в Пловдив, изключително в един от регионите на София, в това число и във връзка с водачите на листи, само че това си е техен вътрешен проблем. Понеже се скъсваме да приказваме за евроатлантически полезности – заран, обед и вечер ние сме №1.

От първите лизачи на Съветския съюз. Ние бяхме първите дупедавци. Ние марширувахме на 7 ноември, не празнувахме Коледа и Великден като руските приятели и така нататък, и така нататък, да не се връщам. Но в този момент сме първи евроатлантици. Щом сме евроатлантици, би трябвало да следваме евроатлантическите полезности във всички, а те са във всички страни от евроатлантическия блок партийни страни, партиите са доста значими, водачите поемат политическата отговорност и стават министър председатели. Затова аз чакам, че кандидат-премиерът на ГЕРБ и по този начин го поздравих Борисов след изборите – честита номинация. Сега дали ще го предлагат – не знам, само че по този начин се прави в… 

Ами, персонално той сподели, че ще бъде народен представител през днешния ден.  

Да. Той, че ще бъде народен представител, ще бъде. 

Да. 

Въпросът е, че той би трябвало да е претендентът за министър председател. Ето, вземете Англия, вземете Германия, Олаф Шолц, вземете Джорджа Мелони в този момент в Италия. За Орбан да не приказваме какъв брой години. Вземете Пленкович, Хърватска, Мицотакис в Гърция и така нататък Навсякъде водачът на победилата партия е претендент за министър председател. Тези неща, които ги приказват наши политолози и така нататък, за експертно държавно управление, за не знам, пък един дори сподели не политическо, са приказки на кабинетни хора, които в никакъв случай не са взели участие в живата политика.  

А каква съгласно вас е най-естествената коалиция? 

Трябва да има завъртане на конституционната ролетка – това е неизбежно. Преди това ще има диалози, да си приказват партиите. Много добре е направил Бойко, че приказва с всички, само че въпросът е следният: кой ще е претендентът за министър председател. Това с готини ректори, готини доктори, фамозни, известни, мощни в своята област към този момент се игра и не даде никакъв резултат. Борисов би трябвало да е претендентът за министър председател на ГЕРБ и към този момент в диалозите, в случай че другите са съгласни да се приказва за политики и така нататък, те, политиките, да вземем за пример във връзка с мигрантите са ясни на Борисов – бранене на границата, отлични връзки с Ердоган и отклонение на мигрантите в друга посока, примерно. Така по тия въпроси да си приказват.

Но главният въпрос за мен е кой ще е претендентът за министър председател на България. Не може да слагаме хора да се учат на политика сега, когато сме на прага на Трета международна война, на мощна мигрантска вълна – наблягам, мощна мигрантска вълна. Ще тръгнат тука по " Витошка “, ще закачат синоптичките, Цънцарова и всичките ви колежки, тъй като няма кой да ги спре. Откакто Бойко не е министър председател, България е разградена. Гърция в този момент преди изборите подвига стоманена ограда – това се закани Мицотакис. Той желае пари от Европейски Съюз, само че в случай че не му дадат, ще си откри. А Мелони и Салвини ги стопират по море и ние ще станем буфери. Всичко ще се стовари тук на нашата граница.  

Да разбирам ли, че… 

Кой е този български политик, който сега, преди изборите в Турция, може да иде да приказва с Ердоган като безценен другар? Това са думите на Ердоган, казани в лицето на Доган. Значи Борисов сега няма опция за кандидат-премиер на България. И в тия диалози, които ще се водят с всичките партии, това би трябвало да стане пределно ясно. Ло Люмиер, лю Люмиер, там Луи дьо Фюнес, какви са другите – ами, те не стават за нищо. Те не стават да водят България, нямат нито тези качества, нито този опит. Бойко, с цел да стане министър председател, не е тръгнал от НПО-тата на Сорос, а е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи, станал по-популярен от самия цар, по-късно – два пъти кмет на София, с цел да стане министър председател на България. Значи хубаво е да си приказват в Народното събрание и всичко се свежда кой ще е министър председателят. Това е решаващото.  

Да разбирам, че разновидността " Габровски “ 2 не ви харесва?

Всичките доста ги почитам, и предходния ректор претендент за президент. Не може в България сега да обезличаваме партиите. Те задоволително се обезличиха от НПО-тата. Ние би трябвало да утвърждаваме парламентарната народна власт, с цел да не станем де факто до 2025 година президентска република. А това става, като се издига ролята на партиите и техните водачи. Аз съм дал своя вот за ГЕРБ тук с нашето посолство дружно с мои близки от Добрич и гласувах Борисов да ми е министър председател, а не да гласоподавам за Борисов и да получа Люмиер примерно. Въпросът е кардинален: водачите би трябвало да поемат отговорност. Нека топката остане в тези, които не поддържат Борисов. ГЕРБ е победил, не са те спечелили. Така че в случай че се замъти някакъв експертен кабинет, всичко е допустимо, несъмнено, тъй като по нашата Конституция при кворум 121 може да се избере държавно управление с 62 гласа.

Въпросът не е единствено да се избере държавно управление, ами въпросът е по какъв начин то ще може да ръководи, ще има ли устойчиво парламентарно болшинство. Аз мисля, че не може да има устойчиво парламентарно болшинство сред палачи и жертви. Не може да има постоянна коалиция сред жертвата Борисов и обществено споделилият, че е разпоредил да го арестуват – Петков, и момиченцето Лена, което сподели, че са правили ваучър за ареста, и Рашков, който го е арестувал, комунистическият следовател, който мачкаше и късаше вестник " Демокрация “ – късал го е не пред Евгений Михайлов, и се опитваше да скрие, че Петър Младенов е споделил " Танковете да дойдат “.

В политиката мечтаното и действителното не би трябвало да се смесват. Готино е желанието всички да се прегърнем и така нататък, тъй като е доста тежко ситуацията в България, готино е желанието за кабинет " Попов ". Въпросът е, че " Попов " няма. Всичко това обаче е една мъгла, на която ние би трябвало, като се водят тия диалози сред партиите, да се вкара и тази тематика – НПО-тата на Сорос докога ще тероризират българския политически живот. Въпрос на въпросите е кои са Кирчовците. Това са хората на Сорос за България, които ни унищожиха националния суверенитет, които ни предадоха ползите на Македония, предадоха общата ни история. Аз не ги ненавиждам македонците, нито желая да ги обичат, само че ние се отказахме от общата ни история, тъй като не преди 800, преди 80 години са посрещали цар Борис там като своя цар и в този момент ни викат – какво ни викат, " фашисти, въшки, татари “. Това ни викат вследствие на самолетната линия София-Скопие. Що се не качите да идете? Ами то няма такава. Не може партии-ментета да се разчита, че може да създадат устойчиво парламентарно болшинство в България. Значи едно е мечтаното, друго е действителното. То ще се провали и ще докара до неуспех на цялата към този момент парламентарна система в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР