Георги е един от малките големи герои, с които работят

...
Георги е един от малките големи герои, с които работят
Коментари Харесай

Дете, родено 940 гр., проходи след рехабилитация във Варна

Георги е един от дребните огромни герои, с които работят експертите от Центъра за ранна намеса и рехабилитация в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. Той е роден на 23 ноември 2016 година в София в 34 –ата гестационна седмица с тегло едвам 940 гр.

Преди два дни Георги завърши сполучливо лечебната си стратегия и бе изписан от Центъра за рехабилитация. Той към този момент върви, тича, споделя думички.

" Търпението е в основата на всичко реализирано. Знаем какъв брой старания костваше на кинезитерапевта Вержиния Маркарян работата с детето ни, само че резултатът е налице - на 7 март т.г. нашият воин направи първите си независими крачки “, споделиха родителите на Георги – Соня и Антон.

" Не сме очаквали, че ще получим сходна грижа, освен това в държавен Център. Тук ни посрещат с усмивка от вратата. Радват се на детето ни. Отношението е извънредно положително и някак си напълно естествено се доверихме на Вержиния Маркарян. Тя, както и ръководителят на Центъра – доктор Нели Николова, ни обясняваха всичко – какво да вършим, какво следва, какво да чакаме. Дадоха всичко от себе си “, описа Антон. Той посочи, че към Дома за медико-социални грижи за деца – Варна са били ориентирани от болница " Света София “, където Георги е минал един рехабилитационен курс.

" Ранната намеса и рехабилитация са причина детето да развие целия си капацитет. Те са наложителни при рискови деца, каквито са недоносените бебета. Затова съветваме родителите да не отсрочват нито ден рехабилитацията. Често тя има решаваща роля и може да предотврати следваща инвалидизация на детето “, изясни доктор Нели Николова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР