Георги Дългия е бил оправдан от Районния съд в Бургас

...
Георги Дългия е бил оправдан от Районния съд в Бургас
Коментари Харесай

Какво показва психиатрично-психологичната експертиза на Георги Джендов по делото за свадата с Георги Дългия?

Георги Дългия е бил оневинен от Районния съд в Бургас по делото за свадата сред него и екслейтенанта на Митьо Очите Георги Джендов в Морската градина. Впоследствие обаче Джендов и неговият юрист са обжалвали решението пред Окръжния съд, който е върнал делото за ново разглеждане на по-долната инстанция. Източници на Искра.бг оповестиха, че основанието било, че Джендов не се е явявал на съвещанията . Така през днешния ден следва ново съвещание по делото.

Както Искра.бг заяви още през лятото на 2022 година има за случилото се сред него и Георги Дългия в Морската градина в Бургас. На 29 април 2020 година, в ранните часове на деня, Джендов се разхождал в Морската градина. Именно там към 07:00 часа е срещнал Георги Дългия .

При първичните си показания, дадени 2 часа по-късно, екслейтенантът на Митьо Очите твърди, че му е бил нанесен побой и обиди на расова основа , след което Георги Дългия е отпътувал в друга посока, до момента в който Джендов отишъл с персоналния си автомобил до Спешното поделение, където му създали няколко шева на главата .

Според първото умозаключение на лекарите, с което Искра.бг разполага , той е бил с разкъсно-контузна рана на главата .

Георги Джендов

Но там категорично е записано, че той може да я е получил върху или посредством действието на тъпи или тъпоръбести предмети . Това увреждане не е рисково за живота, се показва също по този начин в документа.

Освен това при първия разпит, директно след случая, Джендов изрично твърди, че Георги Дългия му е споделил само, че е „ ром “ . Даже категорично показва:

„ Нищо друго не ми е казвал. Аз единствено го попитах какво става, само че той отпътува, без да ми отговори. “

Той прецизира, че двамата се познават, тъй като са лежали дружно в ареста в Бургас след станалия обществено прочут побой в бар „ Бикини “ в Созопол .

Георги Джендов (вдясно). Снимка: Фейсбук

Но към седмица след свадата Джендов дава нови показания след наемането на юрист и това, което споделя, се трансформира фрапантно . Той твърди, че след случилото се в Морската градина е бил безпомощно положение, даже неподвижен. И получил закани за живота си , като Георги Дългия му споделил, че ще го убие.

На фона на тези разминавания в показанията Джендов и неговият юрист са поискали и сложна съдебно-психиатрично-психологична експертиза , с която Искра.бг разполага. Тя е била направена на 17 юни 2020 година.

В нея категорично се показва, че „ в случай че проверяващият орган верифицира показанията му за вербални закани „ Докато ме удряше ми споделяше: Ще те убия “, единствено това повтаряше “. Така категорично е очебийно, че тези изказвания би трябвало да бъдат потвърдени . Ако това се случело, тогава „ те също биха се присъединили към факторите, генериращи мощен боязън у освидетелствания “ .

Джендов е показал по време на психиатричната експертиза, че го е боязън . Първите дни след свадата му се „ привиждали сходни хора “ . Две – три седмици се хранел доста малко, виело му се свят и изгубил предпочитание за секс. Не смеел и да излиза без компаньон

Интерес буди при психичното проучване обстоятелството, че Георги Джендов е разказан като човек, който не е спор и не е нападателен .

В същото време Георги Джендов е с изтърпяна присъда като част от групата за наркоразпространение на Димитър Желязков-Митьо Очите. През 2008 година той е подписал съглашение с прокуратурата и получава затвор от 3 години и 6 месеца .

През 2004 година пък е задържан с още трима души по обвиняване за нахлуване над служител на реда след сборичкване в дискотека в село Порой, община Сунгурларе. Към оня миг той е имал висящо следствено дело за обезчестяване .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР