Геомагнитни бури ни тормозят от няколко дни и ще продължат

...
Геомагнитни бури ни тормозят от няколко дни и ще продължат
Коментари Харесай

Мъчат ни магнитни бури, най-силните предстоят

Геомагнитни стихии ни тормозят от няколко дни и ще продължат да ни въздействат до петък в това число.
Плазмените частици от последното слънчево изригване са достигнали Земята и това е повода за разстройствата.
Над България те са регистрирани още в сряда през нощта сред от 0 до 3 ч. За 24 часа скоростта на слънчевия вятър към Земята под въздействие на “дългоживуща слънчева магнитно дейна област” е повишена от 450 км/с до към 570-580 км/с. Вчера тя бе почти 570 км/с и се чака да мине 600 км/с, сочат данните на Центъра за безоблачен и слънчево-земен мониторинг към Българска академия на науките, представени от "Труд ".
Във връзка с това най-интензивни ще бъдат “изригванията” в петък, когато съвсем през целия ден ще се регистрират дребни магнити стихии, демонстрира прогнозата на gismeteo.com. Бури ще има и през днешния ден в часовете до обяд. Учените чакат те да са със междинна мощ.
На хората, реагиращи остро на магнитните стихии, се предлага да се въздържат от алкохол, мастни, пикантни и солени храни. Освен това е добре да се пият доста течности, като акцент да се сложи на слаби чайове, плодови питиета и вода. Не бива да се прекалява с физическото натоварване и с кафето. Вместо това се предлага да се прекарва време навън и да се почива при опция.
Учените успокояват, че ситуацията въпреки всичко се възстановява и няма условия за нови слънчеви изригвания по посока на Земята в идващите дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР