Генералният щаб на украинските въоръжени сили докладва в сводката си

...
Генералният щаб на украинските въоръжени сили докладва в сводката си
Коментари Харесай

Украйна: Над 500 цивилни все още са в Соледар, има и деца

Генералният щаб на украинските въоръжени сили рапортува в сводката си от тази заран, че боевете за Соледар продължават и са ликвидирали над 100 съветски окупанти. Това е единствената информация за най-горещата точка към момента от фронта в Украйна. Още от лятото украинските въоръжени сили пазят режим на тишина във връзка с главните линии на контраофанзивата си. Вчера обаче опровергаха информацията от Русия, че Соледар към този момент е в съветски ръце.
Прочетете още
Според губернатора на Донецк Павло Кириленко 559 цивилни към момента се намират в Соледар. Сред тях има 15 деца. Заради яростните боеве е невероятно да бъдат евакуирани от града. Преди войната в града в Източна Украйна живеят 10 500 души.

Украинските военни рапортуват за изстреляни 4 ракети (по цивилни обекти на Лиманските мостове Яр на Донецка област) и 23 въздушни удара. Освен това 69 обстрела са осъществени от реактивни системи за залп на други места.

Има заплаха от авиационни и ракетни удари в цяла Украйна.

Отблъснати са офанзиви на окупатори в регионите Стелмахивка и Креминна в Луганска област и Роздоливка, Солта, Червена планина, Парасковиевка, Подгородне, Бахмут, Клишчиевка, Майорск, Первомай ск и Красногоривка Готово на тясната околност.

Продължава обстрела и в Сиверско и Слобожанско направление, обстрелват се с минохвъргачки и артилерийски обстрелват региони на Нововасиловка и Вовкивка Сумска област, както и Гурьев Козачок, Стрелеча, Старица, Огирцеве, Вовчанск, Вилча и Новомлинск Харков в региона на този регион.

Известно е, че краткотрайно окупираният Крим е оповестил набиране на наемници към новосъздадените така наречен частни военни компании " щил " и " русич ". Там са поканени някогашни военнослужещи и различен личен състав на правоприлагащите органи, в приоритет - офицери, оповестяват още от украинския общоприет щаб.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР