Генералният секретар на опозиционната Демократическа партия на Албания Газмент Барди

...
Генералният секретар на опозиционната Демократическа партия на Албания Газмент Барди
Коментари Харесай

Албанската демократическа партия поиска отнемане на мандата на външния министър

Генералният секретар на опозиционната Демократическа партия на Албания Газмент Барди осведоми в изказване за медиите през днешния ден, че Демократическата партия е изпратила до Конституционния съд на Албания настояването за лишаване на мандата на министъра по европейските въпроси и външните работи Олта Джачка и прикани то да бъде прегледано неотложно, заяви Евронюз Албания.

„ Албания е неповторим случай в света, в който министърът по европейските въпроси и външните работи, депутатът Джачка, по едно и също време се употребява и със статут на стратегически сътрудник по инвестиция в Химара (морски курорт в Албания – бел. ред.) на стойност 5,5 милиона евро. С решение на нейния шеф (премиера Еди) Рама министър Джачка и нейният брачен партньор са получили правото да употребяват обществена благосъстоятелност за своята комерсиална активност в региона на хотелиерския туризъм. Това опонира на член 7 от Конституцията (на Република Албания), който не разрешава на народните представители да се възползват от обществени средства или да получават обществена благосъстоятелност. Парламентарната група на Демократическата партия моли Конституционния съд да прегледа неотложно подаденото искане и да подсигурява използването на тази к онституционна възбрана макар обстоятелството, че става въпрос за значим човек от държавния кабинет ”, сподели Барди, представен от Евронюз Албания.

Депутатът демократ Агрон Шехай акцентира, че " Демократическата партия ще докара до край борбата с корупцията и злоупотребите на това държавно управление " (правителството на Еди Рама), заяви АТА, като се базира на негово изявление пред медиите.

Шехай сподели, че (случаят с Джачка) „ е доста сериозен акт и все пак не е изненада за нас (Демократическата партия), тъй като през тези 10 години болшинството (в Народното събрание на Албания – социалистическата партия на Еди Рама) употребява властта да краде и да забогатява нелегално и по-късно употребява картите за Народното събрание като щит за корупцията си “, написа АТА.

На вчерашната сесия болшинството в Народното събрание на Албания отхвърли отчета на Демократическата партия по отношение на настояването за отнемането на мандата на Олта Джачка, което би трябвало да бъде изпратено до Конституционния съд на Албания, написа уеб сайтът " Болкън уеб ". Въпреки това опозиционната партия подава през днешния ден същото искане до Конституционния съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР