Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за отменяне на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за отменяне на
Коментари Харесай

ООН: Вдигнете блокадата на Газа

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за анулиране на израелската и египетската обсада, наложена против линията Газа, която претърпява тежка филантропична рецесия, съобщи Reuters.

"Дълбоко разчувствуван съм, че през днешния ден съм в Газа. За страдание ставам очевидец и на една от най-драматичните филантропични рецесии, които съм виждал при дългогодишната си филантропична работа в Организация на обединените нации ", съобщи Гутериш при първата си аудиенция в палестинската територия от избирането си отпред на интернационалната организация през януари.

"Важно е да се вдигнат бариерите в сходство с резолюция 1860, призната от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през 2009 година, в разгара на въоръжената борба сред Израел и ислямисткото придвижване Хамас, което ръководи в линията Газа от 2007 година ", сподели генералният секретар.

Той прикани също интернационалната общественост да усили филантропичната помощ за Газа.



Гутериш пристигна в линията, с цел да се запознае на място с филантропичната обстановка. При идването си той беше посрещнат от десетки палестинци, протестиращи против бездействието на международната общественост към намиращите се в израелски затвори палестинци. "Какво прави светът за правата на пандизчиите ", се четеше на един от плакатите на стачкуващите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР