Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш иска нов глобален финансов

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш иска нов глобален финансов
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш иска нов глобален финансов пакт

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш желае нов световен финансов пакт. Призивът си отправил на срещата на върха, излиза наяве от неговия Twitter. " Глобалната финансова архитектура е остаряла, нефункционална и несправедлива ", счита той. 

Според него трябват дейности за посрещане на незабавните потребности на разрастващите се страни. Само преди дни Организация на обединените нации одобри исторически интернационален контракт за намерено море. Споразумението е в региона на околната среда и има за цел да отбрани отдалечените екосистеми, жизненоважни за човечеството.

Гутериш съпризова за фрапантна промяна за пренасочване на трилиони долари във нездравословни и ненужни дотации за изкопаеми горива, селско стопанство и лов на риба към деяние върху климата и природата.

В момента светът е надалеч от пътя на задачите си да ограничи стоплянето до 1,5 градуса по Целзий над прединдустриалните температури, рискувайки големи разноски за природата, човешките общества и международната стопанска система.

Миналата година комисия от специалисти на Организация на обединените нации съобщи, че разрастващите се страни, без Китай, ще би трябвало да харчат повече от 2 трилиона $ годишно до 2030 година за развиване и за реагиране на рецесиите с климата и биоразнообразието.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР