Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е предложил на руския

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е предложил на руския
Коментари Харесай

ООН иска от Путин да удължи сделката за зърно в Черно море в замяна на достъп до SWIFT

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е предложил на съветския президент Владимир Путин да удължи периода на деяние на съглашението, което разрешава безвреден експорт на зърно от Украйна през Черно море в подмяна на свързване дъщерно сдружение на съветската земеделска банка към световната система за финансови известия SWIFT, оповестиха източници на Ройтерс.

Русия заплаши да приключи договорката за зърно, която изтича в понеделник, защото няколко нейни претенции за експорт на съветско зърно и торове в чужбина не бяха осъществени. Последните два кораба,  които пътуват по силата на съглашението за Черно море, сега товарят в украинското пристанище Одеса преди приключването на крайния период, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Ключово искане на Москва е възобновяване на връзката на съветската земеделска банка Росселхозбанк към световната система за финансови известия SWIFT. Тя беше отрязана от Европейския съюз през юни 2022 година поради нахлуването на Русия в Украйна. Говорител на Европейски Съюз съобщи през май, че Европейски Съюз не преглежда опцията за възобновяване на съветските банки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР