Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

ООН и САЩ разкритикуваха планираното анексиране от Русия на окупирани украински области


Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно разкритикува през днешния ден плануваното за на следващия ден публично анексиране от Русия на четири отчасти окупирани от нея украински области, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7258
Анексията " няма място в актуалния свят ", сподели Гутериш пред публицисти в Ню Йорк. Той акцентира, че " всяко решение за анексиране на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област в Украйна не би имало никаква правна стойност и заслужава да бъде наказано ".

" Това опонира на всичко, което интернационалната общественост би трябвало да съставлява. Подигравка с задачите и правилата на Организация на обединените нации. Това е рискова ескалация. Няма място в актуалния свят. Това не трябва да се приема ", акцентира генералният секретар на Организация на обединените нации.

" Всяко решение на Русия да продължи в тази посока в допълнение ще заплаши вероятностите за мир. То ще удължи трагичното влияние върху световната стопанска система, изключително върху разрастващите се страни, и ще навреди на опциите ни да доставяме незабавна помощ на Украйна и отвън нея ", предизвести Гутериш. Той акцентира, че " е извънредно време да се отдалечим от ръба на пропастта ".

Съединените щати и Албания приготвят план за резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осъждаща " референдумите " в окупираните украински територии, които Западът към този момент осъди като подигравка. Текстът обаче без подозрение няма да бъде признат, защото Русия ще му наложи несъгласие.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън осъди подкрепените от Москва " референдуми " като опит за присвояване на земя, което е нелегално и нарушава интернационалното право, съобщи Ройтерс.

" Фалшивите референдуми на Кремъл са неефикасно изпитание за прикриване на нов опит за присвояване на земя в Украйна. Нека бъде ясно: резултатите бяха нагласени в Москва и не отразяват волята на украинския народ ", акцентира Блинкън в изказване.

Представители на провъзгласените от проруските сепаратисти така наречен Донецка и Луганска национална република и на назначените от Русия управляващи в окупираните елементи от Запорожка и Херсонска област дойдоха в Москва за присъединяване в утрешната гала по подписването на договорите за влизане на тези украински райони в състава на Руската федерация, съобщи ТАСС, като се базира на ръководителя на придвижването " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов.

Той написа в своя канал в " Телеграм ", че " дълго чаканото събитие " евентуално ще стартира в " 15 ч. (и българско време) в Големия Кремълски замък ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР