Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш описа Агенцията на ООН

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш описа Агенцията на ООН
Коментари Харесай

Шефът на ООН казва, че UNRWA е „гръбнакът“ на отговора на помощта за Газа

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш разказа Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) като „ гръбнака на цялата филантропична реакция в Газа “ и прикани всички страни за „ гарантиране на непрекъснатостта на животоспасяващата работа на UNRWA “.

Няколко страни, в това число Съединените щати, най-големият донор на UNRWA, стопираха финансирането, откакто Израел упрекна част от чиновниците на организацията, че са взели участие в офанзивата на Хамас на 7 октомври.

Говорейки пред Комитета на Организация на обединените нации за практикуване на неотменимите права на палестинския народ (CEIRPP) в сряда, Гутериш сподели, че е „ персонално ужасяващ “ от обвиняванията против личния състав на UNRWA, само че акцентира нуждата от превъзмогване на прекратяването.

„ Вчера се срещнах с донори, с цел да изслушам техните опасения и да очертая стъпките, които подхващаме, с цел да им отговорим “, сподели той.

„ Изключително съм смутен от нечовешките условия, пред които са изправени 2,2-милионното население на Газа, защото те се борят...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР