Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг смята, че страните от

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг смята, че страните от
Коментари Харесай

Столтенберг: Страните от НАТО трябва да увеличат производството на оръжие

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг счита, че страните от НАТО би трябвало да усилят производството на оръжия, защото запасите от оръжия са изчерпани заради доставките за Киев.

„ Съюзниците в НАТО са изчерпали доставките, с цел да могат да поддържат Украйна, тъй че би трябвало да увеличим производството, с цел да осъществим новите цели “, сподели Столтенберг в изявление за.

Генералният секретар прикани членовете на алианса „ да подпишат контракти, тъй като тогава промишлеността ще бъде подготвена да влага и да усили производството “.

Както отбелязва организацията, страните от НАТО възнамеряват по време на среща на върха на 11-12 юли във Вилнюс да съгласуват проект за деяние за увеличение на производството и увеличение на взаимните покупки както за продължение на оказването на помощ на Киев, по този начин и за личните си потребности.

По-рано висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съобщи, че Европейският съюз също е изчерпал военните си ресурси, като е дал оръжие на Украйна.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на молба за помощ от водачите на републиките в Донбас. След това Западът наложи широкомащабни наказания против Москва и усили доставките на оръжие за Киев с милиарди долари. Путин предизвести, че доставките на оръжие за Киев съставляват съществени провокации: освен стрелково оръжие, само че и „ по-мощни средства за заличаване, в това число Противовъздушна отбрана, високоточни оръжия “ могат да попаднат от територията на Украйна в други страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР