Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че забавянето на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че забавянето на
Коментари Харесай

Шефът на НАТО предупреждава, че забавянето на помощта от САЩ вреди на битката на Украйна срещу Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че забавянето на одобряването на военната помощ на Съединени американски щати за Украйна вреди на силите на Киев, до момента в който се бият против нахлуващите съветски войски.

Преди срещата на министрите на защитата на НАТО в четвъртък Столтенберг сподели, че „ чака “ Конгресът на Съединени американски щати да се съгласи с „ продължение на поддръжката за Украйна “.

Във вторник Сенатът на Съединени американски щати утвърди пакет от помощ на стойност 95 милиарда $ за Украйна, Израел и Тайван, само че ръководителят Майк Джонсън, съдружник на някогашния президент Доналд Тръмп, към момента не го е подложил на гласоподаване в долната камара, Камарата на представителите на представителите.

Столтенберг сподели, че в случай че Русия завоюва войната, „ това ще бъде освен неприятно за украинците, покруса за украинците, само че и рисково за нас. Това ще направи света още по-опасен, а нас по-уязвими. ”

По-рано Русия изстреля ракети против Украйна, удряйки инфраструктура и повреждайки жилищни и търговски здания, ранявайки минимум 1...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР