Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на необявено

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на необявено
Коментари Харесай

Столтенберг и Зеленски: Работим заедно за по-скорошното членство на Украйна в НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на необявено посещаване в Киев, сподели в четвъртък, че украинските сили " последователно печелят позиции " в контранастъплението си против съветските сили.

" Украинските войски водят яростни борби, само че последователно напредват. Всеки метър, който украинските войски връщат, е метър, който Русия губи... Москва се бори за империалистически заблуди ", посочи Сталтенберг по време на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски.
" Мир непременно няма да значи мир, а окупация. Колкото по-силна става Украйна, толкоз по-бързо ще завърши войната ", посочи още Столтенберг.

От своя страна Зеленски акцентира,че участието на Украйна в НАТО е единствено въпрос на време.

" Днес се организира диалог сред де факто съдружници. И е въпрос на време Украйна да стане член на алианса. Правим всичко, с цел да доближим това време. "

Столтенберг разгласи, че НАТО към този момент има всеобхватни рамкови контракти с оръжейни компании на стойност 2,4 милиарда евро за основни муниции, в това число 1 милиард евро твърди поръчки. И акцентира, че сходни контракти ще разрешат на членовете на НАТО да попълнят своите изчерпани ресурси, като в същото време ще продължат да доставят на Украйна муниции, основен фактор във войната.
Шефът на НАТО осъди съветските удари покрай границата на Украйна с членката на НАТО Румъния. Той сподели, че няма доказателства сходни удари да са умишлена офанзива против Румъния, само че ги дефинира като " безразсъдни " и " дестабилизиращи ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР