Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че алиансът ще

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че алиансът ще
Коментари Харесай

Столтенберг заплаши Русия с увеличение на войските на НАТО до руските граници

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че алиансът ще натрупа силите си покрай съветските граници при положение на " експанзия " против Украйна.

НАТО е подготвена да стартира разговор с Русия по отношение на обстановката към Украйна, само че при положение на ескалация ще я накара да „ заплати висока цена “, това той съобщи в изявление за италианския вестник La Stampa.
Лавров: Столтенберг е изгубил връзка с действителността, от дълго време не му обръщам внимание
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг от дълго време е изгубил връзка с действителността, а изказванията му не може да се възприемат съществено...
Прочети повече
" Готови сме да стартираме разговор с Русия. Никой не се интересува от въоръжен спор. В случай на политическо решение всички ние ще спечелим ", добави Столтенберг.

" Ако задачата на Русия е да има по-малко НАТО по границите си, тогава тя ще реализира противоположното. В случай на експанзия този път ще изпратим повече сили ", добави още той.

Той изрази убеденост, че всички съдружници в блока ще бъдат единни в дейностите си против Русия. „ За мен е значимо, че всички съдружници извършиха напълно контрактуваните наказания и взеха решение да вкарат нови, в случай че е належащо “, заключи Столтенберг.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР