Генералният секретар на Европейската федерация по животновъдни науки () проф.

...
Генералният секретар на Европейската федерация по животновъдни науки () проф.
Коментари Харесай

Тракийски университет домакин на визита от европейска федерация


Генералният секретар на Европейската федерация по животновъдни науки () проф. Андреа Розати посети Тракийски университет през днешния ден. Гостът, придружаван от акад. Атанас Атанасов и проф. Жеко Кръстанов, бе посрещнат персонално от ректора, проф. Ярков, който ясно изрази готовността на Тракийски университет да се причисли към влиятелната научна организация, сплотяваща над 4 700 учени и 900 проучвателен и научни институции от 34 страни-членки от цяла Европа. Според проф. Ярков участието във федерацията ще открие доста нови благоприятни условия за развиване, продан на знания  и подвижност както за преподавателския състав, по този начин и за ученици на университета от разнообразни специалности и научни посоки. А това от своя страна ще затвърди престижа на Тракийски университет като едно от най-прогресивните и авторитетни образователни заведения в страната.

-->
В рамките на визитата проф. Розати се срещна с преподаватели и представители на деканското управление на две от най-старите структури на университета – Ветеринарно медицински и Аграрен факултет. По време на срещата, гостът показа в елементи същността на ЕААР и опциите, които открива пред своите самостоятелни членове – участия в работни групи по ползи, в годишни общоевропейски и районни срещи, ежемесечни уебинари, издание на научни разработки в профилираните издания на федерацията, многоезични осведомителни бюлетини, клуб за млади учени и други Благодарение на присъединяване на България като една от 34-те страни-членки на ЕААР, включването на български учени е гратис, акцентира проф. Розати и изрази вяра, че огромна част от академичната общественост на университета напълно скоро ще се причисли към организацията.

Засилен интерес измежду аудиторията провокира и изнесената от госта лекция на тематика „ Бъдещето на животновъдната промишленост “, по време на която бяха разисквани значими въпроси за ролята на науката и технологии в актуалното отглеждане на животни. В подтекста на растящото с извънредно бързи темпове население на планетата,  водещо до внезапното повишаване на нуждата от обезпечаване на задоволително запаси за неговото изхранване, научно-изследователската общественост ще играе все по-ключова роля, ето за какво обединяването й е по-важно от всеки път. 

След края на своята аудиенция проф. Розати показа: “Посещавал съм няколко пъти Вашата страна, само че за пръв път гостувам в Стара Загора и съм извънредно признателен на проф. Ярков и Тракийски университет за семейството.  Целта на визитата ми е да разпространявам активността на Европейската федерация по животновъдни науки  в България и да привлека в нашата общественост още български учени, тъй като имам вяра, че точно шерването на познания и обмяната на опит са ключът към научното развиване.  Радвам се, че имах опция да се срещна с сътрудници от Тракийски университет. Сигурен съм, че това е началото на едно трайно и ползотворно съдействие “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР