Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и

...
Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и
Коментари Харесай

Генералният консул на Турция се срещна с областния управител на Хасково

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и регионалният шеф на област Хасково Катя Панева разискаха двустранните връзки и благоприятни условия за бъдещо съдействие.

Срещата се състоя в Областна администрация-Хасково.

Г-жа Панева сподели, че плановите действия по трансгранични стратегии играят значима роля за основаването на стабилно развиване на туризма и разпространение на културното завещание в двете страни. Досега са се осъществили редица начинания, които са довели до подсилване на съдействието и двустранните връзки. Искрено се надявам и в новия програмен интервал да се финансират планове, които да разпространяват културно-историческото завещание в трансграничните райони като Хасково и Одрин и да подкрепят туризма, добави госпожа Панева.

Г-н Корхан Кюнгерю поддържа думите на регионалния шеф на област Хасково и сподели, че плановете, които се осъществят, са извънредно потребни за търговията и културния продан сред двете страни. Г-жа Панева изясни, че огромна част от дребните търговци от област Хасково реализират търговия от Турция.

Генералният консул разяснява още, че Република Турция и Република България са освен прилежащи и другарски страни, само че и съюзнически, наблягайки присъединяване и на двете страни в организации като НАТО.

Той изрази вяра в най-скоро време да посети Димитровград, защото към този момент е посетил няколко обитаеми места от района.

Г-жа Панева сподели, че ще го запознае с културното завещание в региона и историята на града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР