Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус най-накрая

...
Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус най-накрая
Коментари Харесай

Най-накрая СЗО призна: Коронавирусът НЕ е грип

Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус най-сетне призна, че новият ковид не е грип и не трябва да се третира като инфлуенца. В ексклузивен брифинг той разкри, че за пръв път през вчерашния ден броят на новозаразените потвърдени случаи по света е бил 9 пъти повече, в сравнение с в Китай, откъдето стартира разпространяването на инфекцията.

„ Епидемичните стойности в Южна Корея, Иран, Япония и Италия ни тормозят най-силно. От ковид заболя и чиновник на СЗО в Иран “, заяви още Гебрейесус.

Въпреки големият брой заболели в Южна Корея обаче той е на мнение, че там управляващите към този момент устояват на ковид, защото той се потвърждава най-вече в избрани клъстери, което разрешава задържането му.

„ Този вирус не е грип. Никога до момента не сме виждали подобен респираторен патоген, който е кадърен да се популяризира свободно в обществото. Все още обаче може да бъде спрян “, разгласи шефът на СЗО. И прикани битката с Ковид-19 да стане топ приоритет за всички страни по света, въпреки да се въздържа от потреблението на термина „ пандемия “. Смъртността от ковид досега по света се движи към 3,8 %, само че варира доста сред другите страни, като в Южна Корея към момента е под 1 на 100 от всички случаи, за разлика от Иран, където наближава 10 %.

Специалистите считат, че коефициентът на разпространяване е сред 3 и 5, което значи, че 1 инфектиран е кадърен да болести сред 3 и 5 души, според от вирусния товар, който носи. Около 18-20 % от всички инфектирани се нуждаят от хоспитализация, а от тях към 5 на 100 се озовават в интензивното поделение, сочи още последната статистика на СЗО, съгласно отчет, оповестен на 2 март, дело на 9 чиновници на организацията, завърнали се от епицентъра на епидемията – Ухан, провинция Хубей – Китай.

Инфо: лупа.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР