Генералният директор на румънската национална железопътна компания за пътнически превози

...
Генералният директор на румънската национална железопътна компания за пътнически превози
Коментари Харесай

Човешка грешка е причина за влаковата катастрофа в Румъния

Генералният шеф на румънската национална железопътна компания за пътнически транспорти CFR Călători (Че Фе Ре Кълътори) Траян Преотяса съобщи, че причина за за вчерашния случай в окръг Телеорман е " човешка неточност " и че в случай че машинистът бъде приет за отговорен, евентуално ще би трябвало да заплати вредите, оповестява телевизия " Диджи 24 ".
Синдикатите в Че Фе Ре ще обсъдят през днешния ден с представители на министерството на превоза влаковата злополука, при която пострадаха 12 души, откакто пътнически трен се блъсна в товарен. Според първичните информации машинистът на пътническия трен не е спрял на червен сигнал.
Синдикалистите упрекнаха управлението на железопътната компания, че поверяват прекомерно огромни отговорности на неопитни машинисти. Те също по този начин настояват, че началните заплати на машинистите са малко над 3000 леи (около 610 евро), което ги кара да си търсят и втора работа и се стига до такава степен да ръководят влаковете изморени.
Според синдикалистите това се е случило и с машиниста на пътническия трен, който се блъсна в товарен трен през вчерашния ден.
Същевременно генералният шеф на " Че Фе Ре Кълътори "  Траян Преотяса беше извикан да даде пояснения за " неприятната връзка " от страна на компанията през вчерашния ден по отношение на случая. 
Според първичната версия за случая машинистът на пътническия трен е спрял внезапно, откакто отминал аления сигнал, и пасажерите са потърпевши точно от внезапното прекъсване. По-късно беше обявено, че пътническият трен се е блъснал в товарния, който превозвал коли Форд към пристанище Констанца, при което три вагона от товарния трен са дерайлирали. 
Траян Преотяса съобщи в изявление за Евронюз, че машинистът е минал " следено " на червен сигнал. " Ако машинистът спеше, щеше да е по-добре, тъй като системата за автоматизирано прекъсване щеше да се задейства ", уточни генералният шеф на Че Фе Ре Кълътори.
" Това е човешка неточност. Машинистът на пътническия трен е имал включен червен сигнал, което значи наложително прекъсване. Щетите са много огромни, в случай че се потвърди, че е отговорен, евентуално ще би трябвало да заплати и за тях ", съобщи още Траян Преотяса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР