Генералът от ВСУ в оставка Серхий Кривонос заявив интервю за

...
Генералът от ВСУ в оставка Серхий Кривонос заявив интервю за
Коментари Харесай

Генерал от ВСУ в оставка: Зеленски не се справя със задълженията си

Генералът от ВСУ в оставка Серхий Кривонос заявив изявление за телевизионния канал " Прямий ", че украинският президент Володимир Зеленски не се оправя със отговорностите си.

" Що се отнася до изказването на президента, че мисли за промяна на управлението на Украйна, бих желал да се надявам, че той е мислил за себе си. Много ми се желае да имам вяра, че е осъзнал, че по принцип не се оправя с избрана част от отговорностите си във връзка с Конституцията и закона за мобилизацията ", сподели той пред " Прямий ", разяснявайки обстановката към главнокомандващия ВСУ Валерий Залужний, написа Факти.бг.

По-рано някогашният народен представител от Върховната рада Борислав Береза разгласи, че Залужний е отхвърлен от поста главнокомандващ ВСУ. По думите му в президентската канцелария са постъпили възмутени позвънявания от задгранични сътрудници. На собствен ред депутатът от Върховната рада Олексий Гончаренко съобщи, че Залужний е осведомен за оставката си, само че към момента няма декрет. По-късно представителят на украинския президент Сергей Никифоровсъобщи, че Зеленски не е уволнявал Залужний.

Но спекулациите в украинските и западните медии по отношение на ориста на Залужний не престават и до през днешния ден. The Washington Post цитира високопоставени източници в Киев, съгласно които Залужний към този момент ще резервира поста си, само че към този момент е взето решение за оставката му.

The Washington Postцитира високопоставени източници в Киев, съгласно които Залужний ще резервира поста си, само че към този момент е взето решение за оставката му.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР