Генадий Головкин най-накрая ще получи бленуваната възможност да сложи край

...
Генадий Головкин най-накрая ще получи бленуваната възможност да сложи край
Коментари Харесай

Точка на спора: трилогията между Канело и Головкин

Генадий Головкин най-сетне ще получи бленуваната опция да постави завършек на разногласието със Саул Алварес - Канело и да реализира блестяща трилогия.

Двамата излизат на кръга в “Т-Мобъл сцена ” в Лас Вегас рано сутринта в неделя. 

Головкин остана с чувството, че е ограбен от съдиите в първия конфликт сред двамата през септември 2016, когато резултатът бе разгласен за еднакъв. Украинецът също по този начин не бе склонен със съдийското решение (2 гласа за Канело и 1 за равен) в реванша на 5 май 2018-а, а в този момент ще има опцията да потвърди по-високата си класа.

Алварес залага всичките си международни трофеи в суперсредна категория (73-76 кг) и влиза като изявен любимец, въпреки да загуби последната си борба от Дмитрий Бивол, само че тя бе в по-високата полу тежка дивизия.

Канело към този момент има 61 професионални дуела, като има 57 победи (39 нокаута), 2 провали (освен от Бивол, той загуби от Флойд Мейуедър през 2013-та) и 2 равенства (освен с Головкин, еднакъв е мачът на мексиканеца с Хорхе Хуарес през 2006-а).

Головкин е с 44 професионални борби, 42 от които извоювани (37 нокаута), а единствените му загуба и тъждество са в предходните конфликти с Канело.

Oткакто остана отчаян от съдийското решение в реванша, украинецът завоюва овакантената международна купа в междинна категория на Международната боксова федерация против Серхи Деревянченко, след което организира две отбрани против Камил Серемета и Риота Мурата.

Канело е с по-добрата визитка от първите два мача с Головкин, откакто записа триумфи над Роки Филдинг, Даниел Джейкъбс, Сергей Ковальов, Калъм Смит, Авни Йълдъръм, Били Джо Саундърс и Кейлъб Плант. Устремът му бе спрян едвам от Бивол в по-горната полу тежка категория.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР