ген. Атанас АтанасовС нахлуването си в Украйна престъпният режим на

...
ген. Атанас АтанасовС нахлуването си в Украйна престъпният режим на
Коментари Харесай

Путин не постигна целите си в Украйна, но обедини целия цивилизован свят срещу себе си и Русия

ген. Атанас Атанасов

С нахлуването си в Украйна незаконният режим на Кремъл извърши немислимото – възпламени пълномащабна война в Европа и унищожи визията ни за света след края на Студената война. Сигурността, градена с десетилетия, изчезна пред очите ни.

На какво разчиташе Путин първоначално? Вярвам, че разчиташе на страха. Именно страхът постоянно в човешката история е бил най-питателната храна за злото.

Само че Украйна не се уплаши. Украйна устоя и сподели на света, че в никакъв случай не трябва да се подценява способността на един народ да направи и невъзможното, с цел да отбрани свободата, суверенитета и идентичността си. Нациите се раждат и утвърждават въз основата на размера на саможертвите, които хората са склонни да извършат дружно. 

Свободният и либерален свят също не се уплаши. Западът се разсъни от унеса си и уповавам се вечно се раздели с илюзията, че Русия по натурален метод ще прегърне демократичния модел, а диктаторите могат да бъдат възпитавани и умиротворявани. 

Путин не реализира нито една от задачите си в Украйна. Вместо това сплоти целия цивилизован свят против себе си и изгори всички мостове на личната си страна към него. 

Единствената вяра за възобновяване на мира в Европа е безусловната победа на Украйна във войната. 

Очакваме ви тази вечер на шествието в поддръжка на героичните старания на украинския народ!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР