ГДБОП разследва 14 трансплантации, извършени в болница „ЛозенецОпределни политически сили

...
ГДБОП разследва 14 трансплантации, извършени в болница „ЛозенецОпределни политически сили
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Политически сили опитват да провеждат кампания с натиск върху шефове на големи фирми

ГДБОП проверява 14 трансплантации, осъществени в болница „ Лозенец "

Определни политически сили пробват да организират акция с напън върху гласоподаватели - върху шефове на огромни компании или прилепяне на хора от друг етнос. Това сподели вътрешният министър в служебния кабинет Бойко Рашков в коментар за сигналите за нарушени изборни права, по време на брифинг във връзка визитата на специфичния представител за битката с трафика на хора към ОССЕ Валиант Ричи.

" Някой се пробва да ръководи страната, като изкривява волята на хората. Желанието да се влезе във властта от някои е с цената на осъществени закононарушения. Вероятно тези процеси ще се задълбочат ", уточни Рашков.

" Гласуването не на основа на волята деформира изборите и по този начин в Народното събрание може да попаднат депутати, които не са получили задоволителен избор ", добави вътрешният министър.

Той разяснява и рокадите на полицията в Пловдив: " Както няколко ръководители на служби излязоха в отпуск, по този начин и шефът на полицията в Пловдив излезе в отпуск по болест. Сега е в отпуск по майчинство до есента. Срещу него има дисциплинарно произвеждане. Временно има нов шеф на полицията в Пловдив ".

Министърът напомни, че има задържани служители на реда от Пловдив по обвиняване за осъществени закононарушения.

ГДБОП проверява 14 трансплантации, осъществени в болница „ Лозенец “, разгласи също служебният министър на вътрешните работи.

„ Първоначалните данни са, че са осъществени груби нарушавания на закона и на здравната процедура. Не мога да предвиждам по какъв начин ще се развие следствието. Трябва да се разпознават отговорните лица и те да бъдат предадени на прокуратурата и на съда ", сподели Рашков.

„ За изясняването на някои обстоятелства по това следствие е открит контакт с представители на Молдова, които да спомагат за установяването на лица, явили се като донори в нашата страна”, уточни още Рашков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР