ГДБОП разби мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения

...
ГДБОП разби мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения
Коментари Харесай

Разбиха мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения

 ГДБОП разруши огромна скица за издаване на подправени ТЕЛК решения в София.  Задържани са трима лекари ръководители на комисии. Акцията е извършена в три столични лечебни заведения.

Общо седем души са задържани при интервенцията на ГДБОП. Трима от тях са ръководители на ТЕЛК комисии и са лекари. Другите четирима са медиатори. Те са водели при лекарите лица, които да бъдат освидетелствани като инвалиди.

По информация на БНР една от лечебните заведения, в които е извършена интервенция, е Университетската болница за интензивно лекуване по онкология. Другите две са градски лечебни заведения в столицата.

Сумите, които са били плащани за издаване на подправени ТЕЛК решения, са били според от обществения статус на лицата и са започвали от 1000 лв..

Операцията на ГДБОП е почнала през вчерашния ден и е траяла и през миналата нощ. Разпитани са десетки очевидци пред арбитър. При акцията са конфискувани доста документи и парични суми в огромни размери.

По случая има формирано и досъдебно произвеждане за проведена незаконна група с присъединяване на ръководители на ТЕЛК комисии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР