Газпром започва ремонтни дейности на транзитните газопроводи през Балканите, в

...
Газпром започва ремонтни дейности на транзитните газопроводи през Балканите, в
Коментари Харесай

Заради планови ремонти на "Газпром" ще бъде използван газ от Чирен

" Газпром " стартира ремонтни действия на директните газопроводи през Балканите, включително и през България. Затова в интервала от 29 август до 2 септември българските консуматори ще бъдат снабдявани от газохранилището в Чирен, заяви Българският енергиен холдинг (БЕХ).

От там прецизират, че " Булгаргаз " е декларирал пред " Булгартрансгаз " рандеман на природен газ от хранилището в размер на 3.4 млн. куб. м на ден, тъй че да се подсигурява обезпечаване на нужните количества за битовите и индустриалните консуматори.

По време на ремонтните работи ще бъдат наранени страните, транзитиращи и потребяващи природен газ в Украйна, Молдова, Балканския район и Турция. Дейностите ще продължат общо 96 часа, като ще стартират в 8 часа на 29 август и ще продължат до 8 часа на 2 септември.

Очаква се смяна в разполагаемия потенциал на входно-изходните точки Кулата/Сидирокастро - вход/изход; Кюстендил/Жидилово – изход; Странджа/Малкочлар – изход; Негру Вода 2, 3/ Кардам – вход; Негру Вода 1/ Кардам – вход.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР