„Газпром“ и правителството на Турция подписаха протокол за сухопътния участък

...
„Газпром“ и правителството на Турция подписаха протокол за сухопътния участък
Коментари Харесай

„Газпром“ и правителството на Турция се договориха за сухопътния участък по втората тръба от „Турски поток“


„ Газпром “ и държавното управление на Турция подписаха протокол за сухопътния сектор по втората тръба на „ Турски поток “, а също по този начин дефинираха и изискванията и параметрите за строителството, се споделя в известие на съветската компания.

„ Подписан е протокол сред ПАО „ Газпром “ и държавното управление на Република Турция за сухопътния сектор от директната тръба на газопровода „ Турски поток “ за доставка на съветски газ за европейските консуматори “, излиза наяве от известието, съгласно което в границите на протокол „ Газпром “ и Botas " подписаха съглашение за главните условия и параметри за строителството на този сектор “.

„ Газпром “ счита, че с подписването на тези документи се основава опция за прекосяване към практическо реализирането на плана.

Строителство на сухопътния сектор ще се реализира от взаимната планова компания TurkAkim Gaz Tasima A.S., която ще бъде основана на паритетна основа.

Освен това турската Botas и „ Газпром “ са уредили траялият дълго време спор за цените (2014 г.) и се ангажират с преустановяване на арбитражното дело.

Междувременно на избирателен протест в Ерзерум турският президент Реджеп Ердоган, съгласно интернационалните организации, цитиращи тв NTV е съобщил, че „ след продължителни договаряния с Русия постигнахме договореност за даване на отстъпка за газа от 10,25 %, която се популяризира и за 2015-2016 година Разликата в заплащането за тези две години, а точно 1 милиарда $ ще бъдат върнати на Турция “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР