Газпром е партньор на Wintershall Dea в съвместното предприятие Ачимгаз,

...
Газпром е партньор на Wintershall Dea в съвместното предприятие Ачимгаз,
Коментари Харесай

Най-голямата германска петролна и газова компания е сътрудничила с „Газпром”

„ Газпром ” е сътрудник на Wintershall Dea в взаимното дружество „ Ачимгаз ”, което създава нефтени и газови находища в Западен Сибир и съгласно публицистите, създава като непряк артикул газов кондензат, прочут още като " бял нефт ". Суровината се доставя в огромни количества в рафинерията на „ Газпром ” в Омск, преработва се като съставна част в реактивното гориво, което пък се изпраща на военните летища.

Разследващите са открили, че такива доставки са получили минимум 9 съветски въздушни бази с изтребители, употребявани както против военни, по този начин и против цивилни цели в Украйна, в това число над Чернигов и Мариупол.

Wintershall Dea отхвърля обвиняванията, че е пособия на Русия във войната. Компанията твърди, че не взе участие в преработката на газовия кондензат, само че не може да подсигурява, че продуктът, добиван с нейно присъединяване, се употребява единствено за цивилен цели. Според Wintershall Dea, опасенията, че с него се създава гориво за бомбардировачи, са " пресилени и несъстоятелни ".

От компанията припомниха, че осъждат съветската инвазия в Украйна...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР