Газовата връзка с Гърция трябва да получи Акт 16 до

...
Газовата връзка с Гърция трябва да получи Акт 16 до
Коментари Харесай

Петков: Газовата връзка с Гърция трябва да получи Акт 16 до края на август

Газовата връзка с Гърция би трябвало да получи Акт 16 до края на август. Това разгласи на брифинг в Министерски съвет министър председателят в оставка Кирил Петков.

"След като на 8 юли завършихме дейностите по интерконекторната газова връзка с Гърция - в този момент имаме прогрес по завършването на документалната част, с цел да взеле в употреба. Имаме Акт 14 ", уточни министър-председателят.

По думите му компанията, която е ангажирана с построяването на интерконектора, е поела ангажимент до края на август да подсигури Акт 15 и Акт 16. "Това е значимо, тъй като, действително цената на газа ще падне в допълнение, когато имаме Акт 16. Това ще се отрази директно на живота на хората тъкмо, когато пристигна зимата. През последните 12 години бяхме очевидци на политическото отвращение на ГЕРБ да осъществят този план, което е било срещу националния интерес и напълно в полза на "Газпром ".

Петков съобщи, че по този начин наречените евроатлантици са работели прикрито за интереса на "Газпром " предвид на голямата разлика в цената на съветския газ и този от Азербайджан. "Нашето държавно управление потвърди, че този прокет може да бъде завършен за 6 месеца и в случай че идващия месец не се стигне до Акт 16, макар готовността на всички участници в процеса - това ще значи, че сме се върнали в годините, в които националният интерес не е водещ ", акцентира министър-председателят в оставка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР