Газовата криза е измерение на войната и плод на една

...
Газовата криза е измерение на войната и плод на една
Коментари Харесай

Петков: Газовата криза е планирана стратегия на Путин

Газовата рецесия е измерение на войната и плод на една добре планувана тактика на Владимир Путин. Това сподели министър председателят Кирил Петков в изказване преди началото на срещата на властта с бизнеса.

" Нашето младо държавно управление попадна точно в съвършената стихия. За страдание Путин е имал добра тактика много по-рано - купувайки газовите складове в Германия, той източва равнищата на газа в Западна Европа до доста ниски равнища. " Газпром " управлява немските газохранилища и управлява общата цена в Европа ", съобщи министър председателят.

Европа е във война. За страдание войната пристигна назад на нашия континент, война, която сме очаквали, че ще бъде единствено част от историята, акцентира министър председателят.

" Война значи 636 цивилни убити, значи 46 убити деца, сред 6000 и 8000 убити украински военни и 11 000 съветски момчета. Дори в България влизат 70 000 бегълци от войната. Говори се за енергийната, газовата рецесия, това също са измерения на войната. Това не са обособени рецесии ", сподели той.

Това, което се случва в България, се случва във всяка една от останалите страни членки на Европейски Съюз, безапелационен е Петков. Когато стопанската система ни е натегната поради положително стратегическо обмисляне от страна на Русия, ние би трябвало да кажем кои са нашите полезности.

" Единият вид е да се крием в тревата и да кажем: " Дано тази стихия мине около нас ". Другият вид е да кажем: " не - омръзна ни България да не може да взема решение личната си орис и да няма глас, постоянно Великите сили да вземат решение нещо за нас ". Ние имаме личен глас ", сподели Кирил Петков.

Правилното решение беше да вдигнем високо ръка и да кажем " Ние сме за глобите, няма да мълчим, ние сме НАТО и Европейски Съюз ", съобщи министър председателят.

Трябва да разграничим нашата обвързаност към Русия с режима на Путин. Тези две неща не са едно и също, сподели Кирил Петков. Затова желаех да падам на колене на Шипка, тъй като там съветски воини са си дали живота за България, добави той.

Според него би трябвало да помислим какво значи да сме другарски народ на Русия, само че да сме народ, който не приема войната, както и какъв е плюсът да сме част от Европейски Съюз и НАТО.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР