Газопроводът “Силата на Сибир 2, предназначен да доставя газ от

...
Газопроводът “Силата на Сибир 2, предназначен да доставя газ от
Коментари Харесай

Русия очаква „Силата на Сибир 2“ да замени „Северен поток 2“

Газопроводът “Силата на Сибир 2 ”, предопределен да доставя газ от Русия до Китай, в действителност може да размени съветския " Северен поток 2 ". Това съобщи вицепремиерът Александър Новак по телевизионния канал “Россия 1 ”, представен от Euronews.

По думите му скоро се чака да бъде реализирано дефинитивно съглашение с Китай за “Силата на Сибир 2 ”, който планува доставки на 50 милиарда куб. м. газ годишно. " Газпром " означи, че Китай е нараснал офертите за доставка на гориво по посочения водопровод, като през септември страната постоянно е надвишавала дневните контракти.

" Силата на Сибир 2 " е планиран газопровод сред сибирските залежи и Синдзян – уйгурския самостоятелен регион в Западен Китай. Планираната дата за започване на строителството на тръбопровода е 2024 година

Газопроводът " Северен поток 2 " е дълъг 2460 километра и минава под Балтийско море. Той трябваше да транспортира 55 милиарда куб. м. газ годишно до Германия. Инфраструктурата беше подготвена за употреба още през септември предходната година, само че на 22 февруари, откакто Русия призна суверенитета на Донецката и Луганската национална република, немският канцлер Олаф Шолц спря узаконяването му.

Въпреки това, както означи съветският президент Владимир Путин,

" Северен поток 2 " не е издигнат на вятъра, той ще бъде пуснат при нужда. "

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР