- Газът ли е най-сериозното оръжие на Путин срещу ЕС

...
- Газът ли е най-сериозното оръжие на Путин срещу ЕС
Коментари Харесай

Николай Радулов: ДАНС трябва да провери за руски пари в пар...

- Газът ли е най-сериозното оръжие на Путин против Европейски Съюз и в частност България?

- Със сигурност доста мощно оръжие, тъй като облагите разрешават финансирането на едно извънредно скъпо начинание като войната. Европа беше " дресирана " години наред с по-евтин газ от Русия. Германия даже направи хъб с очевидното желание да препродава съветския газ против положителни комисиони. Тук би трябвало да отбележим „ приноса “ и на бивше наше държавно управление, което разреши построяването на " Балкански поток ", без да имаме и един кубик газ изгода. Той обаче заобиколи Украйна и по този начин направи войната допустима. Така България индиректно оказа помощ за старта на тази война.

................


- Режимът на Путин употребява русофилството у нас за агитация

- Купеният избор ще е нищожен, машините не могат да бъдат манипулирани 


- Правителство ще има, евентуално експертно, само че коалиция сред ГЕРБ и „ Промяната “ е невъзможна

--------------------

- Г-н Радулов, идват избори, само че сякаш фокусът е върху новата фаза, в която влиза войната в Украйна. Ще засегне ли тя България?

- Няма директна заплаха върху България, не виждам по какъв начин тази нова фаза ще засегне живота ни. Но несъмнено има и ще има опит за агитация у нас, че Путин е позитивният воин във войната.

От 10 години се използва терминът " хибридна война ". Но то е същото - чиста агитация, разказана чудесно в историческата литература още през 60-те години. Това е опит да се обърне визията, че си на вярната страна, и стартира преди войната, като продължава след нейния край.

За страдание, у нас пропагандата на Путин има отлична почва по исторически и ред други аргументи. Знаем, че тук има доста русофили, като любовта към съветската просвета, просвета или техника се манипулира постоянно сполучливо, с цел да бъдат прокарани концепциите на Кремъл. Двете неща по принцип не би трябвало да бъдат бъркани. Ето, аз самият чета много съветска литература във връзка с сигурността. Но режимът на Путин употребява и други способи за агитация. 

В България парцели имат 280 000 руснаци 

Под претекст, че би трябвало да се пазят жилищата им, беше изработен опит за основаване на съветска охранителна компания на землячески принцип. Разбира се, не беше позволено, тъй като подобен е законът.

Иначе е реалност, че има цели банди, които се изхранват с грабежи на жилищата по морето през зимата, когато множеството от тях са празни. Интересното е, че с изключение на полезности, апашите задигаха всеобщо външните тела на климатиците.

Не би трябвало да забравяме, че Русия имаше голям щат в посолството, преди да изгоним над 70 дипломати. Мнозина скочиха, че измежду тях имало водачи и градинари. Но има и друго, тези хора идват със фамилиите. Реално няколкостотин души в съветското посолство са имали опция да се занимават с агитация и сигурно някои от тях са се възползвали.

- Аз познавам обаче и руснаци от IT бранша, които са в Поморие, тъй като не желаят да живеят в страната на Путин?

-  Безспорно има и доста руснаци, които не желаят да живеят в страната на Путин. По принцип руснаците постоянно са се чувствали по-свободни у нас. Тук им е уютно поради близостта на езика.

Така е от 60-те години насам, не от през вчерашния ден. Затова има много смесени бракове. Но тази пета колона от руснаци у нас се употребява от Кремъл за пропагандата. В името на руснаците по морето беше отворено съветско учебно заведение в Бургас. Хубаво, само че там бяха записани и много българчета, които са изложени на заплаха от въздействие на тезите, които има Москва и за войната.

Да не забравяме и престъпния контингент, който постоянно се крие по морето ни. Той е публично търсен от съветските управляващи, само че против избрани услуги Кремъл си затваря очите.

-  Американските служби излязоха с информация, че Кремъл е раздал 300 милиона $ на политици в непознати страни, въпреки че ми се коства смешна сумата. Има ли такива пари в България?

- Сумата в действителност е нереална, защото 300 милиона $ раздаде Скопие из структури на Европейския съюз, с цел да се помогне на северномакедонската позиция за влизане в съюза. Говорим за една доста дребна страна спрямо Русия. Така че Кремъл може да е раздал без проблеми и 3, че даже и 30 милиарда. 

Със сигурност две от партиите, устремили се към Народното събрание, проповядват концепциите на Путин 

Работа на ДАНС е да ревизира дали има финансиране на партиите от непознати служби. Направи ми обаче усещане нещо друго. Запознах се с отчета на ДАНС и там няма нито дума за направените разкрития, че в самата организация има група, работела за съветските служби. Изведнъж тематиката изчезна.

Вместо това за съветски резидент беше разгласен един от задържаните пенсионери, оповестени от прокуратурата за съветски сътрудници. Грубо и нескопосано! Този човек може да бъде наименуван началник на групата, само че не и резидент. Резидентът е различен. Да не приказваме, че арестуваха петима пенсионери - евентуално докарващи си някой лев, като проучват медийните информации и изготвят отчети до съветското посолство. Така или другояче, всяко посолство си има сериозен отдел, който се занимава с сходни разбори.

- Очаквате ли непознати служби да нападат съответно вота на 2 октомври?

- Не, а и няма по какъв начин машините за гласоподаване да бъдат манипулирани. Не са свързани в някакви мрежи. 

- Някои партии обаче настояват, че машините са „ пипани “ на предходните избори?

- Няма по какъв начин. Всяка от тях може да бъде тествана елементарно. А и в този момент към този момент ще се ревизират разписките. Просто невероятно.

- А ще има ли платен избор?

- Купен избор постоянно ще има, само че в този момент ще е нищожен. Аз виждам съществени дейности от страна на вътрешния министър Иван Демерджиев. Определено има воля за борба с купувачите на гласове. Министерство на вътрешните работи знае чудесно хората, които се занимават с това. Дали са лихвари в махалите, дали кръчмарят в дребното село, който 

дава на вересия против избор за избрана партия, 

дали служители, които рекетират против дърва за огрев. За страдание, тази администрация от предишните държавни управления не беше изметена. Но въпреки по-бавно, и това ще стане. 

- Бяхте народен представител, в този момент не участвате в изборите, ще имаме ли държавно управление след вота на 2 октомври?

- Да, аз съм оптимист. Партиите ще се схванат за една здрава коалиция. 

- Изненадан съм - да не би и вие за предвиждате прозападна коалиция сред „ Промяната “ и ГЕРБ?

- Не, парадокс е коалиция сред тези две партии. Коалицията ще е на различен принцип. Дали експертно държавно управление без партийни водачи, дали друга, само че ще има.

- Може би коалиция поради очертаващата се доста тежка зима освен за България?

- Зимите постоянно са били тежки, тъй като сметките на хората скачат. Но аз не виждам нищо убийствено тежко в идващата зима. Нека не се плашат хората. 

- Започнахме с войната и с нея свършваме - очаквате ли да завърши в околните месеци?

- Не, за жалост виждам противоположното - едно затъване. Получава се „ римейк “ на Виетнам, Корея или Афганистан. В момента военнопромишлените комплекси (ВПК) вършат луди пари.

- Е, би трябвало да си признаем, и ние вършим луди пари от оръжия?

- Ако ние вършим милиард, американците приказват за трилиони. След лудите пари, които фармацията направи около коронавирус пандемията, в този момент пристигна ред на  военнопромишлените комплекси. Мнозина хора потриват удовлетворени ръце около войната в Украйна.

 

Визитка

Николай Радулов е някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи по време на държавното управление на Иван Костов. Започва кариерата си като шпионин още през 1981 година и минава през цялата подчиненост на службите. От 2014 година е учител в Нов български университет. Депутат от партия " ИТН " в последните два Народното събрание, станал част от така наречен „ отцепници “. Член на последната Комисия за надзор над службите за сигурност и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР